Organizatia locala a PSD, de dragul retoricii politice, incurca, asa cum ne-a obisnuit de-a lungul timpului, subiectul cu predicatul. Altfel nu inteleg de ce onorabilii social-democrati se supara pentru faptul ca eu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, am ales sa apar interesele primarilor si comunitatilor locale din judet. Sau, poate, ii deranjeaza faptul ca nu au sesizat ca aceste comunitati, la care si PSD se duce tot la patru ani pentru a le solicita votul, au o problema reala si au nevoie de ajutor. Mai mult, in comunicatul semnat de biroul de presa al organizatiei clujene a PSD, aceia care se ascund „barbateste” in spatele unor mesaje general asumate, mi se atrage atentia cum ca „alte preocupari ar trebui sa imi anime existenta”. Care anume, domnilor social-democrati? Cele de tipul cu care ne-ati obisnuit in timpul mandatelor dumneavoastra? Negocieri de alcov si discriminari crase intre primarii, in functie de culoarea politica?
tin sa va reamintesc ceea ce stiti foarte bine, dar refuzati sa faceti public. Dintre cele 18 proiecte aprobate spre finantare in prima faza, nu cele ale primariilor PDL erau majoritare. Iar apelul meu la primarii, prin care imi exprimam disponibilitatea administratiei judetene de a-i sprijini in eventualele demersuri in instanta impotriva modului de atribuire a fondurilor atat de necesare pentru sustinerea proiectelor comunitatilor locale – care intr-o forma sau alta ne-au votat pe toti, indiferent din ce partid facem parte -, se adreseaza tuturor primarilor care au depus proiecte, indiferent din ce partid fac parte. Eu consider ca nu mi-am facut decat datoria in acest caz. Pentru acest lucru m-au ales cetatenii, sa le reprezint interesele si sa le promovez proiectele de care au nevoie. Iar daca la PSD nu ati sesizat gravitatea acestor lucruri este doar problema dumneavoastra.
M-as fi asteptat mai degraba la un front comun, in interesul general al cetatenilor judetului. Iar dumneavoastra ce faceti? Ramaneti cantonati in vechile practici, pe care cu totii le cunoastem atat de bine. Ce sugerati dumneavoastra in asa numitul comunicat pe care vi-l asumati public? Ca doar dumneavoastra, opozitia, aveti dreptul de a pune degetul pe rana, atunci cand aceasta exista. Va reamintesc ca si dumneavoastra aveti reprezentanti in Consiliul Judetean. Va reamintesc ca si primariile PSD au fost, chiar daca mai putin, defavorizate la aceste alocari de fonduri. Va reamintesc ceva pe care anii din  urma, petrecuti la guvernare, se pare ca nu v-au invatat. Nimeni nu sta la carma o vesnicie. Dar cu totii vom trai in aceeasi colectivitate. De aici si faptul ca am simtit nevoia de a lua apararea, de a sprijini comunitatile locale care, din punctul meu de vedere (al dumneavoastra nu?) au fost nedreptatite.
Credeam ca schimbarea de garda din PSD va aduce oameni cu un fel nou de a vedea lucrurile sau de a face politica. Din pacate, intre tonul comunicatului de azi si al celor scrise pe vremea cand partidul socialist PSD se afla la guvernare nu se simte nicio diferenta.  Pacat. in primul rand pentru ca noua generatie de pesedisti nu au inteles, sau nu vor sa inteleaga, ca noi, cu totii, ne aflam in serviciul public.
Se vorbeste in comunicatul scris de harnice maini indrumate de o vajnica manie civica despre tot felul de lucruri. Apropo de vociferari si de acuza ca folosesc protestul public doar in scop de campanie. inca din luna mai am prezentat printr-o adresa Guvernului aceasta situatie. in acelasi timp am solicitat demiterea celor care se fac responsabili de aceasta situatie. Dar si acest fapt este cunoscut de unii dintre social-democratii revoltati. Pana la urma, singurul lucru pe care il desprind din aceasta ciudata luare de pozitie este faptul ca PSD a inceput, ca de obicei, campania electorala. Pe care, consider eu, ar fi putut sa o inceapa cu mult mai mult folos prin ralierea la actiunea de sustinere publica si deschisa a proiectelor primariilor din judet. Dar, nu-i asa, e mai simplu sa carcotesti decat sa iesi barbateste, cu cartile pe masa, indiferent de conjuncturi sau constrangeri, si sa incerci sa gasesti solutii de sustinere? De sustinere a unor proiecte ale celor la care, nu peste mult timp, veti merge si dumneavoastra sa le cereti voturile.

Alin Tise
Presedintele Consiliului Judetean Cluj

Cluj-Napoca
26.08.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here