images[10]Presedintele Traian Basescu a declarat ca exista acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de bugetari, din cei 1,35 milioane, seful statului apreciind ca „nu este suficient”.Presedintele a mentionat ca in 2009 s-a redus numarul de bugetari cu 18.000. „Putin”, a apreciat Basescu la TVR, mentionand ca acesta este unul din motivele pentru care a criticat Guvernul.

„In 2010, de la 1 ianuarie si pana acum, (aparatul de stat a scazut, n.r.) cu 27.265 de bugetari. Putin. (…) Trebuie accelerat procesul”, a spus Basescu.

El a mentionat ca selectarea personalului trebuie facuta pe criterii de calitate, nu pe criterii politice.

„Acum sunt acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de oameni din sectorul bugetar, din cei 1,35 milioane. Este de urmarit punerea in aplicare a acestor acte normative si vreau sa va spun public: nu este suficient, in opinia mea”, a psus Basescu.

El a spus ca este nevoie de masuri pentru cei 74.000 de salariati din sistemul bugetar si a amintit ca exista 3,2 miliarde de euro din banii UE pentru recalificarea fortei de munca.

„Vreau sa le transmit si un mesaj si lor si liderilor sindicali, cei care ii reprezinta cu veselie la televizor: sunt primii responsabili de neatragerea fondurilor europene pana la ora asta”, a spus Basescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here