Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a eliberat o serie de Certificate de Urbanism necesare pentru realizarea unor lucrari in comunele Buza si Aschileu.
Astfel, a fost eliberat certificatul de urbanism pentru demolarea unei constructii din satul Buza, in vederea construirii unei gradinite cu program normal, care sa adaposteasca doua sali de grupa. De asemenea, in corpul de cladire cu regim de inaltime P+E, se vor amenaja si alte sali necesare desfasurarii in conditii optime a programului prescolar. Investitia este necesara intrucat la ora actuala, in localitatea Buza, nu exista nicio gradinita, numarul mare de copii impunand construirea uneia.
         De asemenea, presedintele Consiliului Judetean a eliberat si Certificatul de Urbanism necesar in vederea efectuarii de reparatii capitale pentru alimentarea cu apa in localitatea Aschileul Mare, comuna Aschileu. Terenul vizat se afla in intravilanul localitatii Aschileu Mare, comuna Aschileu si apartine domeniului public de interes local. Investitia propune reparatia capitala a sistemului de alimentare cu apa potabila a localitatii Aschileu Mare, respectiv inlocuirea retelelor de distributie, refacerea captarii si a zonei de protectie sanitara, construirea de noi fantani si retele de drenaj pentru suplimentarea debitului de apa. 
„Prin eliberarea acestor certificate de urbanism facem o serie de pasi concreti in directia cresterii calitatii vietii in mediul rural din judetul Cluj, atat prin asigurarea dreptului la educatie al copiilor cat si prin cresterea calitatii apei furnizate locuitorilor din intreg judetul. Egalitatea de sanse in viata a tuturor locuitorilor judetului nu se poate realiza decat prin garantarea efectiva a dreptului la educatie si cunoastere, ceea ce presupune in primul rand oferirea pentru copiii din fiecare localitate a posibilitatii de a urma toate ciclurile de invatamant, incepand cu cel prescolar. Pe de alta parte, prin intermediul lucrarilor de reparatii capitale se modernizeaza sistemul de alimentare cu apa potabila, conform ultimelor standarde de calitate in domeniu”,  a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise.

     Biroul de presa 06.07.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here