images[9]Consiliul Executiv al Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri revizuirea acordului cu Romania, pentru a vira cea de-a cincea transa din imprumut, in valoare de circa 850 milioane de euro, a declarat marti ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

„Board-ul FMI se va intalni pe 2 iulie, strict din motive tehnice, care tin de domniilor lor”, a spus Vladescu intr-o conferinta de presa.

Fondul a amanat reuniunea board-ului institutiei in care va fi analizat acordul stand-by cu Romania, programata initial pentru luni, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele dintre masurile de austeritate propuse de Guvern.

Ulterior, Guvernul a decis majorarea TVA de la 19% la 24%, pentru reducerea deficitului bugetar.

Romania a incheiat in primavara anului trecut un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Valoarea totala a finantarilor virate Romaniei de catre FMI, in cadrul imprumutului stand-by in suma de circa 13 miliarde de euro, este de peste 9,2 miliarde de euro, dintre care pentru acoperirea deficitului bugetar s-au utilizat circa 2,2 miliarde de euro, iar restul a intrat in rezervele BNR. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here