imagesCAUMOW73Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul TV Doru Parv au fost retinuti, marti dimineata, de procurorii DNA, pentru santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, cei doi urmand sa fie dusi la instanta cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii au emis pe numele lui Dan Diaconescu si a lui Doru Parv ordonante de retinere pentru 24 de ore, dupa ce acestia au fost audiati mai multe ore la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Avocatul Daniel Fenechiu, care il apara pe Doru Parv, a declarat marti dimineata ca cei doi au fost retinuti pentru santaj, precizand ca acest dosar este unul politic.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Mihai Rapcea, a declarat pentru MEDIAFAX ca ordonantele de retinere au fost date in jurul orei 6.00 si ca intre Diaconescu si Parv nu a mai existat nicio confruntare.

Acesta a aratat ca, in opinia clientului sau, gestul procurorului Gheorghe Bocsan de a nu mai face nicio confruntare, desi il sfatuise pe Dan Diaconescu sa ramana la sediul DNA pana vine Doru Parv de la Arad pentru a face acest lucru, a fost unul de rea-credinta. Avocatul a precizat ca din acest motiv aparatorii lui Diaconescu si Parv vor face plangeri impotriva ordonantelor de retinere emise pe numele celor doi.

Rapcea a adugat ca, potrivit procurorului, cei doi vor fi dusi marti, in jurul orei 18.00, la instanta Judecatoriei sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA l-au pus sub invinuire pe Dan Diaconescu, acestuia fiindu-i aduse la cunostinta acuzatiile de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu – datata 18 iunie – se arata ca acesta, „in calitate de administrator si realizator de programe la postul OTV, a exercitat acte de amenintare, atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Dorel Petru Parv, cu scopul de a determina persoana vatamata, Ion Mot, primarul comunei Zarand, judetul Arad, sa dea o suma totala de 200.000 euro”.

Dan Diaconescu a venit la sediul DNA luni, in jurul orei 15.30, ulterior fiind ridicat de anchetatori si adus de la Arad si Doru Parv, pentru o confruntare.

La intrarea in sediul DNA, patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, declara ca nu exclude posibilitatea sa fie „inchis”, precizand ca a crezut ca ancheta procurorilor anticoruptie este o farsa, o gluma.

La randul sau, Ion Mot declara ca nu a fost contactat de procurorii DNA pentru audieri in legatura cu ancheta de la sediul OTV, adaugand insa ca este dispus sa se deplaseze la Bucuresti daca i se va cere acest lucru.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost audiat, in 19 februarie, la DNA ca martor in dosarul in care primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, l-a denuntat pe Doru Parv ca i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromitatoare la adresa edilului, declarau atunci surse judiciare.

In denuntul primarului aradean se arata ca Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, in mai multe transe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, in cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini si informatii compromitatoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei. Primarul nu i-ar fi dat lui Parv niciun ban din cei ceruti, in schimb a formulat un denunt la Directia Nationala Anticoruptie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here