imagesCAHRUQVZGrupul Aliantei PSD+PC vor vota in favoarea Codurilor de procedura civila si penala si a Legii ANI, pe motiv ca prevederile codurilor duc la cresterea increderii cetatenilor in justitie, iar forma Legii ANI asigura transparenta totala a declaratiilor de avere.

Deputatii Bogdan Ciuca, Mircea Dusa, Ciprian Nica si Florin Iordache au facut marti aceasta precizare, intr-o conferinta de presa, aratand ca cele trei proiecte sunt foarte importante si conteaza la intocmirea raportului pe justitie al Comisiei Europene.

Ciuca a precizat ca prevederile Codului de procedura civila urmareste preocuparea ca instantele de judecata sa fie degrevate de procedurile nelitigioase.

„PSD+PC sustine adoptarea celor doua Coduri . Grupul PSD+PC si-a facut treaba cu profesionalism si fara comanda politica. Sunt coduri moderne, si suntem foarte preocupati sa gasim solutii alternative la instantele de judecata”, a afirmat Ciuca.

Florin Iordache a spus ca la Codul de procedura penala au fost aduse elemente de noutate cum ar fi introducerea judecatorului de Camera Preliminara care are rolul ca, in 10-15 zile, sa constate daca au fost indeplinite procedurile legale ale rechizitoriului procurorului. Iordache a aratat ca, astfel, durata proceselor va scadea. „A disparut recursul ca si cale ordinara”, a mai spus deputatul PSD, adaugand ca apar arestul la domiciliu si procedura expertizei.

„Aceste prevederi cresc increderea populatiei in justitie si dau un semnal ca Romania nu mai are nevoie de monitorizare pe justitie”, a spus Florin Iordache, aratand ca Parlamentul si-a indeplinit rolul important de a legifera, Guvernul urmand sa vina cu cele doua legi pentru aplicarea Codului Penal cu Codul de Procedura Penala, precum si pentru aplicarea Codului Civil cu Codul de Procedura Civila.

In ceea ce priveste Legea ANI, Iordache a precizat ca a dorit sa existe o singura declaratie de avere si de interese si sa existe o totala transparenta a acestor declaratii.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, pe articole, Codul de procedura civila, Legea ANI si dezbate Codul de procedura penala. Votul final la aceste proiecte va fi dat in sedinta de miercuri a Camerei Deputatilor.

Presedintele Traian Basescu a trimis luni scrisori presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care reinnoieste solicitarea ca, pana la intrarea in vacanta parlamentara, cele doua Camere sa aprobe proiectele Codului de procedura penala si Codului de procedura civila, precum si Legea ANI. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here