imagesCAPIUZXJLeul e singura valuta din regiune care s-a apreciat usor fata de euro, dealerii suspectand ca banca centrala intervenit indirect pentru a impiedica urcarea cotatiilor peste 4,2 lei/euro, astfel ca BNR a anuntat o referinta de 4,1910 lei/euro, cu 1,18 bani mai mare.In sesiunea anterioara, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 4,1792 lei/euro.

Moneda nationala a continuat sa se deprecieze si in raport cu dolarul american, iar banca centrala a afisat un curs de schimb de 3,4544 lei/dolar, cu 5,6 bani peste referinta de luni, de 3,3984 lei/dolar.

Astfel, paritatea a atins nivelul maxim al ultimilor sase ani si sapte luni, o rata superioara fiind afisata de catre banca centrala pe 11 noiembrie 2003, cand dolarul a fost cotat la 34.756 lei vechi (3,4756 lei noi).

Potrivit dealerilor, valutele din regiune s-au depreciat mai accentuat, iar zlotul a pierdut pana la 1,4% fata de moneda unica. Sentimentul negativ este prezent pe toate pietele emergentele, dupa ce Banca Centrala Europeana a avertizat ca bancile din zona euro s-ar putea confrunta in urmatoarele 18 luni cu un al doilea val de pierderi, din cauza creditelor neperformante, in contextul crizei financiare. (Sursa: incont.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here