imagesCAGQGH2TLiderul PNL Varujan Vosganian a declarat, marti, ca deputatii liberali vor initia o motiune simpla impotriva ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, prin care sa-l someze sa vina cu un proiect de buget rectificat, in baza caruia sa se discute despre scrisoarea de intentie.

„Opinia noastra e ca Guvernul a supralicitat in legatura cu scaderile de pensii si salarii, dat fiind ca nu are nicio viziune in legatura cu cresterea veniturilor si economiile in alte cheltuieli. Noi suspectam Guvernul ca procedeaza asa pentru a se asigura ca in lipsa altor masuri va avea totusi posibilitatea sa atinga tinta de deficit pe spinarea contribuabililor si compensand lipsa sa de responsabilitate si de viziune strategica. Drept care grupul nostru parlamentar din Camera Deputatilor va depune o motiune simpla indreptata impotriva ministrului de Finante somandu-l sa prezinte un proiect de buget rectificat, singurul in baza caruia putem discuta cu privire la scrisoarea de intentie”, a sustinut Vosganian.

Liderul PNL a precizat ca in opinia PNL in cazul situatiei confuze in care se gaseste astazi Romania, in care presedintele si Guvernul au anuntat un pachet de masuri care acum se discuta, se disputa cu CES, „niciun fel de dialog nu trebuie pornit de sindicate si patronate”.

„Nu trebuie ca bordul FMI sa ia in discutie aceasta scrisoare de intentie, si Parlamentul nu trebuie sa accepte prezenta lui Emil Boc in fata in Camerelor reunite, pana cand Guvernul nu insoteste aceasta scrisoare de intentie cu un proiect de buget rectificat, astfel incat sa vedem care este strategia Guvernului in legatura cu reducerea cheltuielilor pentru bunuri si servici, care va fi impactul acestor reduceri salariale si de pensii, si care va fi impactul asupra chetuielilor de investitii”, a spus Varujan Vosganian.

El a subliniat ca „PNL respinge de plano acest pachet de masuri”, socotind ca, „pentru a vedea daca Guvernul, in afara unei solutii dictate de panica are si o viziune indiferent de modul in care ea afecteaza atatea milioane de oameni”, Executivul trebuir „sa prezinte un proiect de buget rectificat”.

„Trebuie sa prevenim Guvernul ca in urma acestui pachet de masuri, practic legea bugetara aprobata de Parlament devina nefolositoare pentru ca bugetul Romaniei va arata cu totul altfel”, a mai spus liberalul.

Intrebat cand va depune PNL motiunea simpla, Vosganian a spus „motiunea va fi redactata in zilele urmatoare”, dar nu poate fi depusa decat „dupa ce va fi prezentata colegilor nostri din Camera Deputatilor in timpul sedintei de grup ce va avea loc luni”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here