images[5]Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PDL, ca, dupa intrunirea Consiliului Economic si Social, Guvernul se va reuni in sedinta pentru a analiza masurile de reforma convenite cu Fondul Monetar International.

Intrebat daca va avea loc o sedinta de guvern dupa reuniunea CES de luni, pentru aprobarea scrisorii de intentie catre FMI, Videanu a raspuns: „Sigur”.

El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, masurile de reforma vor fi adoptate prin asumarea raspunderii.

„Avem un dead-line dat de FMI. Romania trebuie sa se incadreze in exigentele pe care le-am discutat, deficitul de 6-8%”, a spus el.

Si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PDL, ca din punctul sau de vedere masurile convenite de Guven cu FMI ar putea fi adoptate prin asumarea raspunderii, aceeasi idee fiind sustinuta si de ministrul de Interne, Vasile Blaga.

Saptamana trecuta, dupa intalnirea organizata de presedintele Traian basescu la care au participat reprezentantii sindicatelor, patronatelor, Guvernului si partidelor, presedintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat ca seful statului a cerut Guvernului sa nu valideze scrisoarea de acord cu FMI pana cand nu se obtine aprobarea Consiliului Economic si Social. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here