Bucuresti, 23 martie 2010 – Heaven Hill Distilleries Inc, cel mai mare producator si distribuitor independent de bauturi spirtoase din SUA, intra in acest an pe piata romaneasca prin intermediul Grupului Prodal. Prin divizia sa de bauturi de import, Grupul Prodal va introduce si comercializa branduri internationale de top apartinand celebrei companii americane, incepand cu Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

Heaven Hill Distilleries a fost infiintata in 1934 in Kentucky (SUA), statul american din care provine cca 95% din productia mondiala de Bourbon Whiskey. Bourbon este un tip de whiskey traditional american, avand porumbul ca materie prima de baza; in anul 1964, Bourbon Whiskey a fost recunoscut oficial de catre Congresul American drept “produs caracteristic/ propriu Statelor Unite.”
Heaven Hill a ramas o firma <<de familie>>, fiind in prezent cea mai mare companie americana independenta producatoare si distribuitoare de bauturi spirtoase. Heaven Hill detine cel de-al doilea stoc ca marime – la nivel mondial – de Bourbon Whiskey invechit: peste 800 000 de butoaie, ceea ce ar acoperi cca 19% din consumul viitor pe aceasta categorie. Axata initial pe fabricarea si comercializarea whiskey-ului premium, in ultimele decenii Heaven Hill si-a diversificat portofoliul de produse, atat prin extinderea propriilor linii de productie, cat si prin distributia altor marci americane sau importul diferitelor categorii de bauturi alcoolice de calitate superioara. in paralel cu extinderea sa pe piata SUA, Heaven Hill si-a dezvoltat businessul si pe celelalte continente, brandurile sale fiind comercializate in peste 40 de tari din Europa, Asia, America de Sud, America Centrala si Australia.

“In cea de-a doua jumatate a anului trecut, Grupul Prodal a luat decizia strategica de a infiinta o divizie de de import al unor bauturi premium, care sa sustina marcile noastre lideri de piata – Stalinskaya Vodka si, respectiv, Wembley Dry Gin – in acoperirea completa a segmentului premium al pietei bauturilor alcoolice”, a aratat Florin Radulescu, director general al Grupului Prodal. „in acest context, Heaven Hill Distilleries a fost unul dintre principalii parteneri pe care i-am luat in considerare, avand in vedere renumele companiei, calitatea de top a produselor sale, precum si reputatia firmei si a marcilor sale”, a precizat Florin Radulescu.
“Grupul Prodal are un renume international de partener de incredere, iar atentia pe care o acorda calitatii produselor comercializate este la fel de mare ca si a noastra, la Heaven Hill”, a declarat Max L. Shapira, presedinte al Heaven Hill Distilleries Inc. “in plus, ambele companii au construit de la zero branduri remarcabile care au ajuns lideri pe segmentele lor, asa incat avem multe lucruri in comun. Grupul Prodal a fost cea mai fireasca alegere pentru intrarea noastra pe piata romaneasca, o piata cu un potential foarte bun pentru brandurile noastre principale”, a adaugat Max L. Shapira.
Intre brandurile de top din portofoliul de produse al companiei Heaven Hill se afla Evan Williams, un Bourbon Whiskey a carui istorie incepe in secolul al XVIII- lea. Ca volum de vanzari pe categoria sa,  Evan Williams Bourbon Whiskey se afla in prezent pe locul al doilea atat in SUA, cat si la nivel mondial; Evan Williams va fi primul brand cu care Heaven Hill Distilleries va intra pe piata romaneasca, prin intermediul Grupului Prodal.  “Evan Williams este un Bourbon Whiskey de renume mondial, iar includerea sa in portofoliul de produse premium ale Grupului Prodal este mai mult decat o alegere strategica: este una fireasca”, a precizat Florin Radulescu. Evan Williams va fi disponibil pe piata romaneasca in trimestrul al doilea al acestui an.
Grupul Prodal va lansa pe piata romaneasca si alte produse din portofoliul companiei americane, pentru a acoperi si alte segmente de piata; Heaven Hill Old Style Bourbon va fi urmatorul. Pe segmentul in crestere al Whiskey-urilor americane, Grupul Prodal va introduce in curand si Elijah Craig 12-year-old Small Batch Bourbon si Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon- doua dintre cele mai apreciate whiskey-uri din lume- precum si Heaven Hill Old Style Bourbon.

 “Portofoliul de produse de import al Grupului Prodal va fi extins si pe alte categorii de bauturi alcoolice, alaturi de Bourbon Whiskey (unde vom fi prezenti prin marcile mentionate anterior) si vodca (unde detinem dreptul de a comercializa Stolichnaya Vodka pe piata romaneasca): suntem in negocieri cu mai multi producatori si distribuitori de talie mondiala. Divizia de bauturi de import este inca in plina dezvoltare, nu numai ca branduri vizate pe termen scurt si mediu, ci si ca numar de angajati specializati in acest domeniu: estimam ca la sfarsitul lunii martie divizia de import va fi completa din punct de vedere al personalului”, a precizat directorul general al Grupului Prodal.

*****
Despre Heaven Hill Distilleries, Inc.

Infiintata in 1934 in Bardstown, Kentucky, SUA, Heaven Hill Distilleries, Inc. (www.heavenhill.com) este o firma “de familie”, cea mai mare companie americana independenta producatoare si distribuitoare de bauturi spirtoase. Heaven Hill Distilleries detine cel de-al doilea stoc ca marime – la nivel mondial – de Bourbon Whiskey. Portofoliul de marci ale companiei americane include: The Christian Brothers Brandies; Evan Williams si Elijah Craig Kentucky Straight Bourbon Whiskeys; Burnett’s Vodkas si Gin; Hipnotiq Liqueur; PAMA Pomegranate Liqueur; Lunazul si Two Fingers Tequilas, precum si Dubonnet Aperitif.

Despre Prodal `94

Compania Prodal `94, detinuta de actionari romani, face parte din Grupul Prodal, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de bauturi alcoolice din Romania si din regiune. Prodal detine doua branduri lidere de piata pe categoriile lor – Vodca Stalinskaya (37% cota de piata din  valoare) si, respectiv, Wembley Dry Gin (47% cota de piata din valoare), conform studiilor realizate de  ACNieslen.
Prodal a fost infiintata in anul 1994 si doi ani mai tarziu a lansat vodca Stalinskaya, ce avea sa detina suprematia pe piata din Romania. in 1998, Grupul Prodal si-a infiintat propria companie de distributie nationala – Granddis, iar in anul 2001 a lansat  Wembley Dry Gin, lider detasat in categoria sa.
Pe parcursul anilor, Grupul Prodal a investit atat in extinderea capacitatii de productie, cat si in controlul calitatii produselor. in 2008, liniile de productie au devenit complet automatizate.
Bauturile alcoolice premium reprezinta  cea mai importanta categorie de produse din portofoliul Prodal, dar compania acopera si segmentele medium si low.
Alaturi de certificari locale ale calitatii produselor Grupului Prodal, bauturile alcoolice ale companiei au castigat o serie de premii la concursuri internationale: Medalia de argint la San Francisco International Spirits Competition, „Superior Taste Award”- The International Taste & Quality Institute (iTQi), Medalia de Bronz la concursul United Vodka, Medalia de Aur- DLG, Germania etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here