China a devenit cel mai mare exportator mondial si se pregateste sa ajunga a doua economie a lumii. In Japonia, cel mai semnificativ indice privind <<sanatatea>> economiei a crescut pentru a opta luna consecutiva. Indicele Bursei din Tokio inregistreaza cresteri record. Cresterea fiscalitatii in Romania in perioada actuala va diminua considerabil sansele acesteia de a profita de <<primele trenuri>> ale revigorarii economice mondiale si de a iesi mai repede din criza.

“Economiile Chinei si Japoniei se bazeaza foarte mult pe exporturi, iar cresterile economice inregistrate de aceste state constituie semnale pozitive privind revigorarea economica globala, intrucat absortia exporturilor acestora de catre alte tari demonstreaza ca cele din urma isi recapata la randul lor potentialul economic, evident, in ritmuri diferite”, a aratat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, cea mai mare casa de brokeraj din Europa Centrala si de Est. “somajul ramane, la nivel mondial, principalul <<pret>> platit pentru iesirea din criza, alaturi de deficitele bugetare ridicate”, a adaugat Victor Safta.
Exporturile Chinei au crescut cu 17,7% in decembrie 2009 fata de aceeasi luna a anului precedent, marcand prima crestere in 14 luni; in acelasi timp, exporturile cumulate ale Chinei le-au depasit pe cele ale Germaniei, astfel incat China a devenit cel mai mare exportator din lume. “Faptul ca ierarhia mondiala a exportatorilor s-a schimbat este evident un lucru important, dar, in ceea ce priveste finalul crizei mondiale, cel mai important semnal il constituie cresterea exporturilor Chinei in luna decembrie, intrucat subliniaza potentialul statelor importatoare de a achizitiona si consuma productia respectiva”, arata analistii X-Trade Brokers. Majoritatea analistilor din lume sunt de acord ca dupa criza economica pe care inca o traverseaza intreaga lume, atat ierarhiile, cat si o serie de repere ale economiei mondiale se vor schimba. si, daca in 2007, China a luat locul Germaniei devenind a treia economie a lumii dupa SUA si Japonia, majoritatea previziunilor indica faptul ca in acest an China va trece pe locul al doilea, <<surclasand>> si Japonia. “Evident ca, mai ales in acest secol, toti factorii economici sunt interdependenti la nivel global. De exemplu, unul dintre motivele cresterii burselor asiatice a fost semnalul pozitiv dat de cresterea vanzarilor retail din SUA, precum si cresterea vanzarilor pe piata americana raportata de unii exportatori asiatici”, spun analistii X-Trade Brokers.
“Indicele NIKKEI 225 privind Bursa din Tokio a cunoscut o evolutie uimitoare in ultima perioada, inregistrand o crestere de aproximativ 20% in numai cinci saptamani, dupa ce in a doua parte a anului trecut a marcat o evolutie mult mai slaba decat majoritatea indicilor bursieri importanti”, a aratat Victor Safta. “in acest moment este testata rezistenta data de maximul anului 2009, la nivelul 10.750, <<spargerea>> acesteia putand reprezenta un nou semnal puternic de cumparare pentru investitori. Indicatorii au configuratii pozitive si se apropie de zona de supracumparare”, arata analistii X-Trade Brokers.
In plus, cel mai semnificativ indicator privind <<sanatatea>> economiei Japoniei a inregistrat in noiembrie a opta crestere consecutiva, motivata de cresterea productiei nipone ca urmare a cresterii cererii pe pietele sale de export.
“Ultimele evolutii din China si Japonia sunt printre cei mai importanti indicatori privind sfarsitul crizei economice globale, lucrurile urmand, fireste, sa evolueze diferit de la tara la tara. Foarte importanta va fi perioada imediat urmatoare care va arata daca avem de-a face cu un trend sustinut sau daca unele evolutii au fost conjuncturale”, a subliniat Victor Safta. “in ceea ce priveste Romania, o crestere a fiscalitatii intr-o perioada precum cea pe care o traverseaza ii va diminua considerabil sansele de a profita de <<primele trenuri>> ale revigorarii economiei mondiale si de a iesi mai repede din criza”, a conchis Victor Safta.
****
Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002, care s-a extins in alte sase tari europene: Cehia, Slovenia, Spania, Italia, Germania si Romania, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport contracte tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice).
XTB detine platforme on-line de exceptie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent  la conturile de investitii, iar echipele locale ofera gratuit cea mai competenta consultanta de profil.
La nivel european, X- Trade Brokers are peste 15.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 20 miliarde Euro.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, CNVM. Obiectivele locale de business prevad atingerea unui volum de tranzactii de minim 400 milioane Euro pe luna pana la sfarsitul anului in curs. 
Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati www.xtb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here