imagesCAUYTJO9Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, dupa BPC, ca liberalii exclud orice participare la un Guvern „marioneta” al lui Traian Basescu precizand totodata ca pentru PNL nu exista deocamdata un castigator al alegerilor prezidentiale.

„PNL examineaza cu toata seriozitatea ceea ce inseamna interesul national, toate posibilitatile pentru ca Romania, dupa ce va avea un presedinte oficial si legitim, sa gaseasca o rezolvare rapida a crizei politice, a crizei guvernamentale si, in sensul acesta, PNL face precizarea pentru toti cei interesati ca exclude orice participare la un Guvern marioneta a lui Traian Basescu, ca exclude orice colaborare la guvernare cu lideri politici care inteleg sa se comporte cu o dictatura a bunului plac, ca un partid unic, care inteleg, au inteles si inteleg in continuare sa foloseasca institutiile statului in folosul unui singur partid”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca BPC l-a mandatat, in calitate de presedinte, sa conduca toate discutiile politice pe care liberalii le vor avea in perioada urmatoare cu fortele politice si fortele societatii civile pentru cautarea celor mai bune solutii pentru guvernarea Romaniei.

Pe de alta parte, Antonescu a precizat ca liberalii isi exprima increderea ca, in orele sau in zilele urmatoare, Curtea Constitutionala va lua in calcul, va delibera si va da o solutie corecta contestatiei care se refera la un proces electoral cu numeroase fraude, care au o miza maxima, si anume functia de presedinte al Romaniei.

„Asteptam cu incredere decizia CCR si in niciun caz pana atunci noi nu recunoastem un castigator al acestor alegeri prezidentiale in turul II, contestate si contestabile”, a spus liderul PNL.

De asemenea, presedintele PNL a mentionat ca Romania are nevoie de un Guvern puternic si credibil.

„Romania are nevoie de un guvern puternic, credibil, cu o majoritate parlamentara solida, cu un program de guvernare care sa dea solutiile de care Romania are nevoie. inainte de toate, noi insa ne gandim la cei care ne-au ales in turul I, care au urmat chemarea noastra in turul II (…) in fata acestui electorat, obligatia noastra principala este de a apara regimul drepturilor si libertatilor din Romania, regimul democrat si pluralist in Romania”, a conchis Antonescu.

 (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here