images[2]Pentru investitorii straini finalul alegerilor prezidentiale, indiferent de cine va fi ales sef la Cotroceni, nu inseamna decat instalarea unui Guvern, reluarea acordului cu FMI, si vremuri mai bune pentru leu. Cursul a coborat miercuri la 4,2496 lei/euro, cel mai bun din ultimele doua luni, pe fondul unui val de optimism regional, dar mai ales asupra monedei nationale.

„O serie de banci europene importante, cum ar fi UniCredit, Barclays sau Deutsche Bank, cel mai mare grup financiar din Germania, au recomandat recent clientilor investitori, sa mizeze pe aprecierea leului. Vorbim despre pariuri de cateva sute de milioane de euro facute pe un leu mai puternic, adica un curs de circa 4,1 lei/euro, in urmatoarea perioada”, a declarat pentru Gandul un dealer.

Investitorii si-au luat insa si o marja de siguranta. La un curs de 4,33 lei/euro vor da ordin de stop-loss, respectiv de anulare a pariurilor. Dealerul sustine ca daca pariul e facut in aceste zile si peste un an cursul va fi de 4,1 lei/euro, investitorii ar putea castiga pana la 12% din miza initiala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here