Finalul lunii noiembrie aduce pe scena operei bucureștene două titluri de operă: „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Otello” de Giuseppe Verdi; unul de balet: „Baiadera” de Ludwig Minkus; și un spectacol pentru copii „Magazinul de păpuși”.

Miercuri, 22 noiembrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, sub bagheta dirijorală a maestrului Iurie Florea. Invitata specială a reprezentației este soprana de renume internațional Tatiana Lisnic. Cariera sa a cunoscut ascensiunea în urma obținerii unei burse de studii din partea Fundației Herbert von Karajan, fapt ce mai apoi i-a adus statutul de invitat permanent al Operei de Stat din Viena, unde a interpretat rolurile Adina din „Elixirul dragostei”, Lauretta din „Gianni Schicchi”, Susanna din „Nunta lui Figaro”, Nanetta din „Falstaff”.

A colaborat cu numeroase teatre lirice ale lumii și cu importanți dirijori, printre care Scala din Milano cu Riccardo Mutti, Teatrul din Florența, Opera din Bruxelles alături de A. Pappano, Opera din Strasbourg, Covent Garden, Operele din Berlin, Hamburg, Frankfurt, Opera din Zürich, Palatul Cultural Sf. Sofia din Valencia și Opera Bastille din Paris.

Joi, 23 noiembrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de operă „Otello” de Giuseppe Verdi, sub bagheta dirijorală a maestrului Tiberiu Soare. Creația reprezintă una dintre marile compoziții ale lui Verdi, reflectând maturitatea și profunzimea sa artistică. Compozitorul italian explorează întreaga gamă a emoțiilor umane, de la pasiunea arzătoare la întunericul geloziei, într-un spectacol muzical impresionant.

Vineri, 24 noiembrie, ora 18:30, vă propunem spectacolul de balet „Baiadera” de Ludwig Minkus, sub bagheta dirijorală a maestrului Iurie Florea. „Baiadera” este o capodoperă a baletului clasic, compusă de Ludwig Minkus și prezentată pentru prima dată în 1877. Povestea se concentrează în jurul unei bayadere indiene care se îndrăgostește de un nobil, în ciuda faptului că ea este promisă unui alt bărbat. Baletul este cunoscut pentru frumusețea și eleganța mișcărilor, precum și pentru decorurile impresionante și costumele colorate.

Duminică, 26 noiembrie, ora 11:00, vă propunem spectacolul pentru copii „Magazinul de păpuși”, prezentat de Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București. Condus artistic de fosta prim-balerină a ONB, Magda Rovinescu, Studioul de Balet și-a propus și a reușit să descopere și să promoveze tinere talente care poartă faima baletului românesc în întreaga lume.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, CursDeGuvernare, Mediatrust

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here