Pentru al 5-lea an consecutiv, Grupul Saint-Gobain a fost inclus în Bloomberg Gender-Equality Index (GEI), care în acest an cuprinde 484 de companii din 45 de țări. Indexul măsoară performanțele companiilor în materie de egalitate de gen pe baza a cinci criterii: leadershipul şi dezvoltarea talentelor, remunerarea egală şi paritatea salarială între genuri, cultura incluzivă, politicile de combatere a hărțuirii sexuale şi imaginea brandului.

„Suntem foarte mândri să facem parte din nou din acest clasament. Diversitatea în general și în special diversitatea de gen și egalitatea între bărbați și femei sunt aspecte foarte importante pentru Grupul nostru. Includerea în Indexul privind egalitatea de gen este o dovadă a angajamentului nostru și o recunoaștere a eforturilor pe care le-am depus. În prezent, 37,5% dintre membrii Comitetului nostru executiv sunt femei, iar obiectivul pentru 2030 este de a ajunge la un procent de 30% în rândul managerilor femei din cadrul Grupului, față de 27,2% în 2022. Continuăm să lucrăm constant la dezvoltarea unei culturi incluzive care respectă diversitatea. În cel mai recent sondaj pe care l-am realizat la sfârșitul anului 2022 în rândul angajaților Grupului, 90% dintre aceștia au răspuns că s-au simțit respectați pentru ceea ce sunt”, spune Claire Pedini, vicepreședinte senior, director Resurse Umane și Responsabilitate Socială Corporativă.

 

DESPRE SAINT-GOBAIN

Lider mondial în domeniul soluțiilor ușoare și sustenabile pentru construcții, Saint-Gobain proiectează, produce și distribuie materiale și servicii pentru piețele industriale și de construcții. Soluțiile sale integrate pentru renovarea clădirilor publice și private, pentru construcțiile ușoare și decarbonizarea construcțiilor și a industriei sunt dezvoltate printr-un proces continuu de inovare și oferă durabilitate și performanță. Angajamentul Grupului este ghidat de scopul său, „MAKING THE WORLD A BETTER HOME”.

Vânzări de 44.2 miliarde EUR în 2021 la nivel global

Peste 166,000 de angajați care activează în 76 de țări

Un Grup angajat să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050

În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, Isover, PAM, Rigips, Weber, Duraziv şi  Chryso, cumulând aproximativ 2000 de angajaţi în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceştii Rahtivani. Pentru mai multe informații despre Grupul Saint-Gobain în România, vizitați www.saint-gobain.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here