Există în comerț diverse soluții eliminare mucegai pereți care ne promit că vom scăpa definitiv de acest pericol grav pentru sănătatea noastră, unele mai bune, altele total ineficiente.

 

Cert este că dacă în casă avem mucegai și igrasie trebuie să nu ne complacem în ideea că nu avem ce să facem, ci să ne informăm pentru că există producători de aparate care ne pot ajuta în lupta aceasta dificilă.

 

Specialiștii ne spun că unele tipuri de mucegaiuri sunt atât de periculoase încât pot conduce nu doar la boli de plămâni, dar chiar la modificări cognitive și de comportament, afectând sistemul nervos central.

 

Mucegaiul negru, de exemplu, în formele ușoare produce la om dureri de cap, iar în cazurile grave chiar anumite tipuri de cancer.

 

Un alt tip de mucegai generează infecții grave nu doar la nivelul plămânilor, ci și în întregul corp.

 

Mai ales cei mici, care nu au un sistem imunitar puternic, pot ca să dobândească afecțiuni grave după ce au stat multă vreme într-o încăpere unde există mucegai.

 

Micotoxinele aflate în interiorul sau pe suprafața unor spori de mucegai, prin inhalare sau înghițire reprezintă vectori care produc tulburări grave ale sănătății.

 

Specialiștii consideră că aceste micotoxine sunt atât de periculoase deoarece trec direct în creier, pentru că neuronii olfactivi au conexiuni directe cu sistemul nervos central.

 

O substanță care este inhalată sau mirosită poate să fie aparent inodoră, dar neuronii olfactivi tot o pot transmite, lucru aparent surprinzător.

 

Așa se explică și sinuzitele grave ce sunt declanșate de către mucegaiurile din camerele unde pacienții locuiesc sau muncesc.

 

Extrem de bine adaptate la mediu, varietățile de mucegaiuri pot ca să se dezvolte excelent pe materiale care au un conținut mare de celuloză (lemn, carton, MDF, paie, răchită, fân), mai ales dacă ele sunt umede.

 

Mucegaiul pereților poate avea culori diferite.

 

Oamenii consideră că mucegaiul negru-verzui este cel mai periculos, dar nu este adevărat.

 

Există și mucegaiuri de culoare albă, portocalie sau albastru-verzuie la fel de periculoase.

 

În niciun caz nu trebuie considerat că mucegaiul alb e mai puțin periculos decât acela negru.

 

Ambele pot ca să ne afecteze grav sănătatea, de aceea trebuie combătute prin orice mijloc eficient pe care îl avem la îndemână.

 

Prana este soluția imbatabilă în lupta cu mucegaiul pereților, igrasia și condensul geamurilor.

 

După ce se înlătură mecanic igrasia și mucegaiul de pe pereți și se tratează cu soluții chimice puternice, un aparat de ventilare cu un recuperator de căldură este perfect pentru a scăpa definitiv de acest pericol ce poate să existe în orice casă.

 

Recuperatorul Prana e capabil ca în scurtă vreme de la instalare să normalizeze microclimatul din încăperea unde funcționează, să elimine umiditatea și astfel, principala cauză de apariție a mucegaiului, dar și a igrasiei și condensului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here