Potrivit ultimei analize Rabobank care are ca orizont anul 2020, China va continua să domine producția și comerțul mondial de carne în următorii ani, deși industria sa de proteină ​​animală va intra într-o perioadă de tranziție. Oricum, creșterea producției și a consumului vor oferi oportunități producătorilor chinezi și comercianților mondiali.

 

Conform analizei, chiar dacă economia Chinei încetinește, creșterea cererii de proteine ​​animale din fiecare an va fi încă mare în termeni absoluți. Chenjun Pan, Senior Analyst Animal Protein-Rabobank, argumentează: ”În ceea ce privește oferta, producția de carne de porc va fi remodelată, în timp ce producția de carne de pasăre se confruntă cu incertitudine, iar producția de carne de vită va scădea, probabil. În consecință, se estimează că importurile de carne vor crește constant, consolidând în continuare rolul Chinei drept cel mai important importator de carne din lume”. Iată predicțiile pe sectoare:

 

Producția de carne de porc va fi remodelată: În anii următori, producția suplimentară va avea loc în principal în nord și nord-est, în timp ce în sud, unde sunt situate râuri și lacuri, va fi restricționată dezvoltarea în continuare a producției de carne de porc.

 

Producția de păsări, în incertitudine: Materialul de reproducere pentru păsările cu pene albe depinde de importuri, făcând ca întregul lanț de aprovizionare să fie vulnerabil la orice schimbări comerciale. Ne așteptăm ca producția de păsări să scadă în 2017, din cauza nivelului scăzut al efectivelor de reproducere și a restricțiilor comerciale.

 

Producția de carne de vită va scădea mai întâi și apoi va crește: În 2017, producția de carne de vită este de așteptat să scadă. Ulterior, industria va crește cu 1% până la 2% în fiecare an, până în 2020. Cu toate acestea, se estimează că cererea de carne de vită va depăși producția internă. Acest lucru va duce la creșterea importurilor în următorii ani. Până în 2020, se estimează că importurile vor reprezenta mai mult de 20% din totalul ofertei.

 

China își va întări rolul de importator de carne la nivel mondial

 

Importurile de carne se asteapta sa creasca constant in urmatorii ani, China devenind cel mai important jucător din lume. Pe măsură ce importurile totale de carne în China continentală vor ajunge la peste 6 milioane de tone în 2020, China va deveni – dacă nu este deja – principalul obiectiv pentru exportatorii de carne de pretutindeni.

 

Două întrebări importante apar din acest accent sporit. Primul este modul în care China va încerca să influențeze comerțul internațional cu carne, având în vedere rolul său dominant. Al doilea este modul în care companiile de proteine ​​animale vor încerca să stabilească un lanț de aprovizionare durabil pentru a răspunde nevoilor pieței în evoluție a Chinei, concluzionează raportul Rabobank.(Preluare http://www.meat-milk.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here