Astăzi, mai mult ca oricând, suntem înconjuraţi la tot pasul de adevărate minuni tehnologice. Dimineaţa, când alergi de la metrou pentru a intra în clădirea turn din zona Aurel Vlaicu, în doar 100 de metri, păşeşti pe lângă sute de astfel de lucruri pe care dezvoltarea tehnologică ni le-a oferit.

Ce este perfecțiunea?

Nu vom vorbi în acest comunicat despre maşini şi nici despre gadget-urile care ne înconjoară la tot pasul, vom vorbi despre intrările în clădiri şi despre perfecţiune.

Perfecţiunea este tehnologie?
În 1921, Einstein, a primit Premiul Nobel nu pentru Teoria Relativităţii (considerată la acea vreme încă destul de greu de acceptat) ci pentru descoperirea Efectului Fotoelectric. Pe acest principiu funcţionează astăzi majoritatea senzorilor care deschid uşile. În drumul tău spre birou, uşa se deschide datorită întreruperii unui fascicul luminos care se traduce în anularea tensiunii dintr-un circuit electric. Chiar şi panourile solare funcţionează tot pe baza acestui principiu.

Uşile automate au beneficiat şi beneficiază şi azi de cele mai noi tehnologii, dar acest aspect nu este suficient pentru a atinge perfecţiunea. Perfecţiunea nu poate fi doar tehnologie. În 1953 AGTA Record a început să proiecteze perfecţiunea în materie de uşi automate şi a mers mai departe de tehnologie.

De unde vine perfecţiunea?
În 1953 Helmut Heinz Bunzl a pus bazele companiei Record, în Elveţia, aproape de Zurich, în Fehraltorf. Scopul lui a fost acela de a crea uşi automate care să devină un standard în piaţă, prin inovaţie, calitate şi fiabilitate. Încă de la început patentele au început să se adune, pentru că direcţia de dezvoltare era una nouă şi foarte puternică.

Perfecţiunea vine dintr-un cumul de factori care au purtat mai departe şi mai sus această poveste începută în 1953 într-un mic orăşel din Elveţia. Acum, grupul are peste 2500 de angajaţi, este prezent în peste 50 de ţări din toată lumea şi păstrează viu obiectivul de a atinge perfecţiunea prin fiecare produs fabricat. Nu este întâmplător ca în întreaga lumea se deschid şi se închid în acest moment peste 600 000 de uşi ajutate de mecanisme Record.
Ce este perfecţiunea – viziunea RECORD – uşi automate Record din 1953
#PASIUNE – să pui suflet, să vibrezi, să crezi în ceea ce faci. Aşa a fost la început, aşa este şi acum. Pasiunea se vede astăzi în inovaţie şi în multitudinea de caracteristici care fac aceste uşi să fie altfel şi să performeze.

#LIBERTATE – toate produsele noastre au acelaşi scop, să sporească libertatea ta. Astăzi libertatea este altfel, în aeroporturi, în clădirile de birouri, în centrele comerciale pentru că uşile automate Record au adus schimbarea.

#DETALIU – credem că diferenţa e făcută de fiecare detaliu. Toate produsele noastre trec printr-un proces amplu de verificare a calităţii. Mai mult de atât, în proiectare ne-am gândit la fiecare element, la fiecare material şi la integrarea lor în mediul în care va ajunge fiecare uşă.

#ECHILIBRU – mizăm pe echilibru, oferim o calitate de excepţie dar ne asigurăm că produsele noastre să aibă preţuri accesibile.

#ASIMETRIE – aceasta este o metaforă. În drumul nostru spre perfecţiune nu facem decât să estompăm asimetrii, aceasta este calea spre inovaţie. Probabil acesta este un drum fără sfârşit.

#CULOARE – culoarea înseamnă pentru noi viaţa, universuri diferite, culori locale diferite, viziuni ale arhitecţilor diferite. Prin ceea ce facem, noi dăm culoare intrărilor în clădiri şi potenţam identitatea,

#LUMINA – pentru noi uşa este şi un spaţiu care permite trecerea luminii. Lumina este esenţială în construcţia de spaţii pentru viaţă. De mulţi ani am dezvoltat tehnologii care permit spaţii vitrate largi, mai mult de atât avem o serie de uşi complet vitrate, cu mecanismele de închidere/deschidere ascunse în plafon sau în pardoseală.

#CURAJ – datorită lui am ajuns aici, datorită lui am inovat constant în aceşti peste 50 de ani, datorită lui libertatea noastră în spaţiile publice, în clădirile de birouri, în spitale, în aeroporturi, în centrele comerciale este mai mare. Curajul aduce perfecţiunea.

#ÎNCREDERE – numai pe încredere poţi construi. Soluţiile noastre au la baza încrederea angajaţilor Record în misiunea noastră, noi mizăm pe încrederea ta în scopul nostru de a-ţi spori libertatea prin automatizarea căilor de acces cu soluţii inovatoare.

#SIMPLITATE – nu ne-am îndepărtat de la scopul nostru, chiar dacă au trecut mulţi ani de la începuturi. Iar de atunci, până azi, credem că am simplificat, că am construit nişte dispozitive uşor de folosit de publicul larg şi mai ales, uşor de gestionat de echipele de montaj şi service.

Mai multe informații despre perfecţiune sunt disponibile in site-ul RECORD Romania – http://record-romania.com/ce-este- perfectiunea /.

Despre Aluterm Group

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 2500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here