FleetBoard Drivers’ League a început pe 1 mai la nivelul a19 țări, printre care și România

Înregistrările pot fi efectuate pe www.driversleague.com/ro/ până pe 2 iulie

NOU: puncte bonus pentru întrecerile între șoferi, în cadrul cărora aceștia pot concura unul împotriva celuilalt

Cel mai economic stil de conducere va câștiga competiția internațională

Ceremonia de premiere va avea loc cu ocazia finalei campionatului DTM pe circuitul Hockenheimring

 

București – Daimler reia căutarea celor mai buni șoferi şi flote de autovehicule comerciale mari. Ajunsă la a 13-a ediție, FleetBoard Drivers’ League și-a deschis porțile pentru șoferii de autovehicule comerciale din țările participante. Startul competiției a fost dat pe 1 mai, perioada de înscrieri fiind deschisă până pe 2 iulie. Participanții vor concura atât la nivel național, cât și internaţional, împotriva a 1.000 de șoferi și flote de autovehicule comerciale mari, până la data de 31 iulie 2017. Pentru prima oară, Rusia, Irlanda și Ungaria vor lua parte la competiție.

Şoferii se pot înscrie în competiţie ca parte a unei echipe sau pot concura individual. Indiferent de opţiune, FleetBoard Drivers’ League le aduce participanţilor un plus de motivaţie şi contribuie la încurajarea spiritului de echipă din cadrul companiei. Deviza acestui an este:

CONDUCEȚI. CONCURAȚI. CÂȘTIGAȚI.

știgătorii, desemnați în funcție de stilul de conducere

În Drivers’ League, șoferii se întrec în timp ce își desfășoară activitatea lor de zi cu zi, din spatele volanelor autovehiculelor. Stilurile de conducere ale participanților sunt evaluate cu ajutorul funcționalităților FleetBoard Performance Analysis. Evaluarea ia în considerare o combinație a factorilor de uzură și de consum, precum stilul de conducere anticipativ, schimbările de viteză și comportamentul la frânare. Noutățile din acest an sunt punctele-bonus acordate pentru duelurile între șoferi – aceștia se pot provoca reciproc, obținând câte 0.1 puncte pentru fiecare duel câștigat, punctaj ce se adaugă la nota generală Drivers’ League. Nota finală este așadar compusă din nota totală obținută pentru stilul de conducere din FleetBoard Performance Analysis și punctele-bonus obținute din întrecerile individuale. În caz de egalitate, al doilea criteriu aplicat pentru desemnarea câștigătorilor este scorul obținut pentru gradul de dificultate al traseului parcurs de șofer, scor care va fi de asemenea determinat prin intermediul FleetBoard Performance Analysis. Acesta se calculează în funcție de gradul de înclinare al traseului parcurs, numărul de opriri şi de încărcare. Cu cât numărul de opriri a fost mai mare, cu atât traseul de parcurs este considerat mai dificil; similar, în funcție de gradul de încărcare al autovehiculului concurentului. În cazul unei noi egalități între competitori, se va aplica un al treilea criteriu de departajare – și anume consumul de combustibil.

Calificarea șoferilor și flotelor

Șoferii înscriși în cursa Drivers’ League conduc pe rutele lor obișnuite – dar se pot califica pentru concurs doar după ce parcurg minimum 3.200 km la volanul autovehicului lor comercial pe parcursul unei luni. O echipă de flote este compusă din toți conducătorii dintr-o companie nominalizați pentru Drivers’ League de administratorul companiei. O echipă trebuie să cuprindă cel puțin 3 șoferi ce trebuie să parcurgă cumulat cel puțin 9.600 km pe durata unei luni. Performanțele celor mai buni trei șoferi ai echipei vor fi luate în calcul pentru punctajul total al echipei respective.

Premii și recompense

După data de 31 iulie 2017, datele Fleetboard vor fi procesate pentru desemnarea câștigătorilor. Șoferii și flotele câștigătoare se pot aștepta la premii considerabile, adaptate în funcție de țară. În România, cei mai buni şoferi vor primi cupoane pentru accesorii Mercedes-Benz (locul I va fi recompensat cu un cupon în valoare de 500 de euro, locul II – 350 de euro, respectiv locul III – 150 de euro). În mod similar, vor fi acordate premii şi primelor trei echipe clasate în această ediție a FleetBoard Drivers’ League – echipele câștigătoare vor primi cupoane After-Sales în valoare de 1.500 euro, pentru deținătoarea primului loc, 1.000 – locul al doilea, respectiv 500 de euro în cazul ocupantei locului al treilea.

În plus față de selectarea celor mai buni trei șoferi la nivel global, în acest an, vor fi desemnate și cele mai bune trei echipe din toate țările participante. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la finala DTM de la Hockenheimring, ce va avea loc pe data de 13 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here