Sunt veşti de impact atât în plan personal, cât şi organizaţional: Cum ne dozăm efortul şi ne planificăm cariera pornind de la aceste premise? Dacă eşti specialist în resurse umane, cum vei reconsidera strategia de resurse umane pentru angajaţii din organizaţia ta? Modificările demografice din următoarele decenii vor impacta puternic procesele de recrutare, formare şi sistemul de beneficii. În consecinţă, profesioniştii în resurse umane vor trebui să se pregătească şi să pregătească organizaţiile pentru o piaţă a muncii care va arăta foarte diferit de cea de acum. Lynda Gratton, Professor of Management Practice la London Business School, unde este coordonatorul celui mai valoros program de resurse umane la nivel mondial, vine la Bucureşti pe 6 aprilie, la invitaţia HR Club, pentru a vorbi despre viitorul muncii în contextul creşterii speranţei de viaţă generale.

Ce se întâmplă cu piaţa muncii când majoritatea oamenilor vor trăi peste 100 de ani?

Peste 50% din copiii care se nasc acum în ţările dezvoltate vor atinge vârste ce depăşesc 100 de ani şi chiar şi generaţia activă acum are şanse semnificativ crescute să intre în rândul centenarilor. În studiul The 100-Year Life, Lynda Gratton şi colegul ei economist, Andrew Scott, de la London Business School, trec în revistă impactul schimbărilor demografice asupra organizaţiilor şi asupra felului în care parcursul carierei noastre merge spre o direcţie cu mai multe etape, unde se combină perioade de experimentare, downshifting, evoluţie ierarhică într-un anumit domeniu şi antreprenoriat.

Indivizii se vor adapta mai uşor decât organizaţiile

Aşa cum este de aşteptat, indivizii experimentează tot mai mult în ultima vreme în felul în care îşi croiesc cariera. Vedem tineri care intră într-o fază de explorare în care încearcă diverse joburi şi profesii, înainte de a stabili clar domeniul pe care se vor specializa pentru restul carierei. În schimb, companiile încă mai folosesc metodele tradiţionale de recrutare prin care abordează tinerii imediat după absolvirea de studii superioare, iar lucrurile se schimbă rapid şi în această zonă. Cine are răspunsul?

Rolul HR-ului în pregătirea pentru viitor a organizaţiei („future-proofing the organization”)

Lucrurile vor merge mereu în direcţii neaşteptate şi noi trebuie să încercăm să aflăm cât mai multe cu putinţă despre ce s-ar putea întâmpla pentru a avea cât mai multe opţiuni la îndemână, spune Lynda Gratton. Rolul HR-ului va deveni tot mai important şi se va dovedi vital în anticiparea trendurilor demografice şi a felului în care acestea impactează piaţa muncii. Specialiştii de resurse umane vor trebui să traducă aceste rezultate în strategii de recrutare, remunerare şi formare adaptate pentru o carieră cu mai multe etape, care se va prelungi cu cel puţin 10 ani peste vârsta de pensionare de acum.

Lynda Gratton, prima dată în România

Lynda Gratton este preşedintele de onoare al Galei Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane şi va acorda premiul “Lynda Gratton Award of Future-Proofing HR” unuia dintre proiectele înscrise la categoria de strategie de HR. În competiţia de anul acesta au aplicat 61 de proiecte care vor fi evaluate de un juriu de specialişti şi CEOs şi, în premieră pentru Gala HR Club, de un juriu al Generaţiei Z.

Detalii despre înscrierile la Master Class şi Gală se găsesc pe site-ul HR Club.

Partenerul Principal al Evenimentului: BCR Pensii; Partenerii Anuali: Romanian Software, PeliFilip, TotalSoft, Trend; Parteneri Premiu: Coca Cola, Eucom, Tenaris Silcotub; Parteneri Eveniment: Fundaţia Leaders

Parteneri media: AllAboutJobs.ro, BIZ, Cariere, CCIFR, HR Manager, Manager Express, Portal HR

HR Club este asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România. Înfiinţat în anul 2004, misiunea HR Club este de a încuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea şi promovarea celor mai bune practici în domeniu.

HR Club are peste 400 de membri din peste 300 de organizaţii ce activează în principalele industrii din România. HR Club este membru al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) şi membru al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

Date Contact: Tudor Chira, PR&Marketing Coordinator HR Club, 0737 532 141, [email protected]

Mai jos, varianta fără diacritice a comunicatului:

Vom trai peste 100 de ani si vom munci pana la 80

Sunt vesti de impact atat in plan personal, cat si organizational: Cum ne dozam efortul si ne planificam cariera pornind de la aceste premise? Daca esti specialist in resurse umane, cum vei reconsidera strategia de resurse umane pentru angajatii din organizatia ta? Modificarile demografice din urmatoarele decenii vor impacta puternic procesele de recrutare, formare si sistemul de beneficii. In consecinta, profesionistii in resurse umane vor trebui sa se pregateasca si sa pregateasca organizatiile pentru o piata a muncii care va arata foarte diferit de cea de acum. Lynda Gratton, Professor of Management Practice la London Business School, unde este coordonatorul celui mai valoros program de resurse umane la nivel mondial, vine la Bucuresti pe 6 aprilie, la invitatia HR Club, pentru a vorbi despre viitorul muncii in contextul cresterii sperantei de viata generale.

Ce se intampla cu piata muncii cand majoritatea oamenilor vor trai peste 100 de ani?

Peste 50% din copiii care se nasc acum in tarile dezvoltate vor atinge varste ce depasesc 100 de ani si chiar si generatia activa acum are sanse semnificativ crescute sa intre in randul centenarilor. In studiul The 100-Year Life, Lynda Gratton si colegul ei economist, Andrew Scott, de la London Business School, trec in revista impactul schimbarilor demografice asupra organizatiilor si asupra felului in care parcursul carierei noastre merge spre o directie cu mai multe etape, unde se combina perioade de experimentare, downshifting, evolutie ierarhica intr-un anumit domeniu si antreprenoriat.

Indivizii se vor adapta mai usor decat organizatiile

Asa cum este de asteptat, indivizii experimenteaza tot mai mult in ultima vreme in felul in care isi croiesc cariera. Vedem tineri care intra intr-o faza de explorare in care incearca diverse joburi si profesii, inainte de a stabili clar domeniul pe care se vor specializa pentru restul carierei. In schimb, companiile inca mai folosesc metodele traditionale de recrutare prin care abordeaza tinerii imediat dupa absolvirea de studii superioare, iar lucrurile se schimba rapid si in aceasta zona. Cine are raspunsul?

Rolul HR-ului in pregatirea pentru viitor a organizatiei („future-proofing the organization”)

Lucrurile vor merge mereu in directii neasteptate si noi trebuie sa incercam sa aflam cat mai multe cu putinta despre ce s-ar putea intampla pentru a avea cat mai multe optiuni la indemana, spune Lynda Gratton. Rolul HR-ului va deveni tot mai important si se va dovedi vital in anticiparea trendurilor demografice si a felului in care acestea impacteaza piata muncii. Specialistii de resurse umane vor trebui sa traduca aceste rezultate in strategii de recrutare, remunerare si formare adaptate pentru o cariera cu mai multe etape, care se va prelungi cu cel putin 10 ani peste varsta de pensionare de acum.

Lynda Gratton, prima data in Romania

Lynda Gratton este presedintele de onoare al Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si va acorda premiul “Lynda Gratton Award of Future-Proofing HR” unuia dintre proiectele inscrise la categoria de strategie de HR. In competitia de anul acesta au aplicat 61 de proiecte care vor fi evaluate de un juriu de specialisti si CEOs si, in premiera pentru Gala HR Club, de un juriu al Generatiei Z.

Detalii despre inscrierile la Master Class si Gala se gasesc pe site-ul HR Club.

Partenerul Principal al Evenimentului: BCR Pensii; Partenerii Anuali: Romanian Software, PeliFilip, TotalSoft, Trend; Parteneri Premiu: Coca Cola, Eucom, Tenaris Silcotub; Parteneri Eveniment: Fundatia Leaders

Parteneri media: AllAboutJobs.ro, BIZ, Cariere, CCIFR, HR Manager, Manager Express, Portal HR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here