Case de lemn, case pe structura din lemn sau case prefabricate reprezinta o alternativa din ce in ce mai cautata de catre romani. Te intrebi de ce? Deoarece aceste case sunt robuste, sunt rezistente si durabile, iar valoarea estetica este cu totul si cu totul aparte, naturaletea, frumusetea si nobletea lemnului rasfrangandu-se si asupra caselor construite pe structura din lemn. Cine se ocupa in Romania cu ridicarea caselor de lemn? Ecowood Industry din Petrosani, judetul Hunedoara!

Utilitati si facilitati case de lemn

Case de lemn sunt considerate constructii usoare, deoarece nu au structura de rezistenta independenta. Cu toate acestea, rolul structurii de rezistenta este preluat de catre peretii portanti ce sunt, desigur, prefabricati. Insa acesti pereti prefabricati includ si materialul izolator si-ti permit sa amplasezi foarte usor toate traseele de instalatii. Sistemul constructiv al peretilor permite si interventii ulterioare fara mari batai de cap.

Acest tip de case au marele avantaj de a fi flexibile. In ce sens? Forma si dimensiunile nu sunt niciodata batute in cuie, ci pot fi personalizate in functie de preferintele fiecarui client. Rezistenta antiseismica si pretul redus de executie sunt alte avantaje ale caselor pe structura din lemn care atrag tot mai mult atentia cetatenilor ce doresc sa aiba propria casa intr-un timp scurt si fara investitii banesti prea mari sau chiar imposibile in unele cazuri.

La baza peretilor stau dulapii din rasinoase care au o grosime de 60 mm, iar asamblarea lor la locul de montaj al locuintei se face cu ajutorul suruburilor. Tocmai de aceea confortul termic al unei astfel de case este foarte ridicat. Insa grosimea peretilor poate fi mai mare sau mai mica, in functie de conditiile climatice in care este construita casa. Inclusiv geamurile au un coeficient de transfer termic ridicat.

Climatizarea caselor se realizeaza cu ajutorul centralelor murale, sisteme clasice, sau cu ajutorul unui sistem centralizat prin care se realizeaza incalzirea si racirea locuintei in functie de necesitati folosind in acest scop energia geotermala.

La exterior se pot folosi fel si fel de materiale, de la lemn pana la ceramica, placi sintetice sau tencuiala clasica, astfel incat aspectul locuintei poate fi unul rustic sau foarte modern, clientii alegand in functie de propriile gusturi sau de locul de amplasare al constructiei.

Insa pentru ca totul sa decurga ca la carte, este nevoie de o echipa de profesionisti care sa se ocupe cu ridicarea unor case de lemn. Cine este aceasta echipa? Ecowood Industry din Petrosani, judetul Hunedoara.

Iata cum arata structura unor case de lemn realizata de catre echipa Ecowood Industry

Ecowood Industry se ocupa de mai multi ani cu ridicarea unor case de lemn nu numai in judetul Hunedoara, ci in toata tara, constructii personalizate ridicate numai la cerere avandu-se in vedere  constructii realizate la cele mai inalte standarde de calitate.

Astfel, se acorda atentie maxima urmatoarelor structuri de baza ale unei case de lemn:

– Structura acoperisului. In acest scop se realizeaza numai grinzi din lemn, elementele principale ramanand vizibile in interior pentru o atmosfera cat mai calda;

– Ferestrele si usile. Acestea sunt realizate din lemn de rasinoase, iar geamurile sunt termopan;

– Finisajele si tratamentul lemnului. Toate elementele componente ale unei case de lemn sunt tratate contra infectiilor specifice, razelor UV si impotriva focului;

– Planseele si scarile interioare. Totul este realizat din lemn de rasinoase de cea mai buna calitate.

Pentru detalii si oferte personalizate, ia si tu legatura cu echipa Ecowood Industry!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here