Asociația ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) lansează în premieră linia telefonică AlcoLine, cu numărul special 021.9335, ce va oferi informații relevante și sprijin psihologic acelora care se confruntă cu problemele asociate dependenței de alcool, dar și rudelor, apropiaților sau persoanelor care intră în contact cu astfel de cazuri.

Consilierii ALIAT vor oferi apelanților informații despre ce înseamnă dependența de alcool și despre resursele terapeutice pe care ALIAT le oferă în marile regiuni ale țării, precum și despre serviciile existente în domeniu, dar și sfaturi și consiliere, în funcție de fiecare caz în parte.

De cele mai multe ori, dependența de alcool îi afectează nu doar pe cei implicați în mod direct, ci și pe apropiații acestora, precum familiile lor, prietenii sau colegii. Prin acest demers, ne dorim creșterea nivelului de informare cu privire la specificul abuzului, dependenței de alcool și al tratamentelor disponibile în rândul consumatorilor problematici și al familiilor acestora, precum și pentru cei predispuși către consumul de alcool. AlcoLine are legătură cu ideea de refacere, sprijin, speranță, depășirea unui obstacol dificil prin mobilizarea personală și cu ajutorul celorlalți. AlcoLine este dedicat acelora care au decis să facă primul pas în lupta cu alcoolul, iar, prin apelarea acestei linii telefonice îi asigurăm că, la celălalt capăt al liniei, consilierii noștri îi vor trata cu prietenie, înțelegere și susținere, ghidându-I spre reabilitare, explicându-le și tipurile de tratament pe care le pot accesa oricând”, a declarat Eugen Hriscu, Director Științific al ALIAT.

Astfel, AlcoLine se adresează celor care sunt în proces de a face o schimbare în comportamentul lor de consum sau rudelor consumatorilor de alcool, iar serviciul este unul confidențial. Numărul scurt 021.9335 poate fi apelat de orice persoană adultă, de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 17:00, aplicându-se tariful standard pe apel.

Echipa aflată în spatele acestei inițiative este formată din specialiști (psihologi și asistenți sociali cu experiență în gestionarea persoanelor dependente de alcool), precum și foști consumatori recuperați sau rude ale unor consumatori de alcool și membri ai Asociației Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool (APPA). Această cooperare aduce laolaltă calitatea intervenției realizate de un profesionist și capacitatea de înțelegere a unei persoanei recuperate de pe urma acestei probleme, fiind un element cheie diferențiator al serviciului AlcoLine.

Pentru a oferi sprijin și sfaturi cât mai eficiente și empatice, echipa de consilieri AlcoLine a parcurs un training de specialitate și lucrează sub supervizarea unui specialist în dependențe, acreditat de Ministerul Sănătății. AlcoLine este un proiect realizat în întregime și asumat profesional de specialiștii ALIAT, cu sprijinul financiar transparent și necondiționat al Heineken România.

ALIAT este de asemenea partener al Institutului Național de Sănătate Publică și al Agenției Naționale Antidrog.

***

Despre Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT)

ALIAT este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali), fondată în 1993, care desfășoară activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de alcool. În prezent, în ALIAT lucrează peste 20 de specialişti angrenaţi în diverse proiecte de prevenire şi tratament ale abuzului şi dependenţei de substanţe. 

Despre HEINEKEN România

HEINEKEN este producătorul de bere cu cea mai mare amprentă globală. În România, compania operează prin 4 fabrici situate în Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Constanța și Craiova și are peste 1.100 de angajați. Indirect, compania generează aproximativ 21.000 locuri de muncă și contribuie la economia locală cu peste 100 milioane euro cheltuiți anual pe achiziția de bunuri și servicii românești.

Înca din 2009, am investit împreună cu partenerii noștri de la ALIAT în inițiative complexe și integrate menite să prevină și să trateze abuzul de alcool, prin programul Alcohelp.

Iată ce am reușit în 6 ani de www.alcohelp.ro:

  • Am dezvoltat prima campanie din România, de informare și testare, menționata în raportul global al OMS

  • 3.500 de pacienți consiliați psihologic în programul de asistență online

  • 60.000+ de mesaje postate pe cel mai mare forum tematic din România

  • 1.000.000+ vizualizări pe an

  • 4.000+ de persoane au primit informații, suport medical și psihologic de la noi. Asta doar în vara lui 2016, la Cortul de Chill, din Vama Veche.

Am dus Caravana Alcohelp în 125 de localități din țară. Aici am informat peste 70.000 de persoane despre riscurile abuzului de alcool. 2.100 de pacienți au depășit obstacolul dependenței de alcool cu ajutorul centrelor Alcoinfo din spitale din București, Craiova, Brașov, Miercurea Ciuc și Câmpulung Moldovenesc.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.heinekenromania.ro

www.aliat-ong.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here