Groupama Asigurări, lider pe linia asigurărilor agricole din România, a primit în anul agricol 2015-2016 1.778 de avizari de daune agricole, în creștere față de anii anteriori cu peste 300%. Iunie reprezintă luna în care s-au efectuat cele mai multe avizări, 912, majoritatea acestora fiind făcute după 18 iunie.

Din punctul de vedere al intensității și frecvenței fenomenelor meteo care au produs pagube fermierilor, reflectat în numărul de avizări de daună, cel mai afectat județ a fost Teleorman (256 de avizări), urmat de Iași (209 de avizări) și de Timiș (144 de avizări). Locul patru și cinci sunt ocupate de Satu Mare (140 de avizări) și Constanța (128 de avizări). În ceea ce privește valoarea daunelor, cele mai mari s-au înregistrat în Teleorman (13,9 milioane de lei lei), Iași (9,2 milioane de lei), Timiș (3,3 milioane de lei), Satu Mare (trei milioane de lei) și Constanța (2,69 milioane de lei).

Ca atare, până în luna octombrie a acestui an, Groupama Asigurări a plătit despăgubiri în valoare totală de 37 milioane ron, reprezentând aproximativ 10% din plățile aferente liniei Asigurărilor Non-Viaţă, la care se adaugă 6 milioane lei ca rezervă constituită pentru dosarele încă în lucru.

Ne-am câștigat statutul de lider pe linia asigurărilor agricole în urmă cu 5 ani, construind parteneriate solide cu fermierii, parteneriate care funcționează. Angajamentul nostru a fost și rămâne acela de a asigura continuitatea afacerilor clienților noștri atunci când un eveniment neprevăzut apare, astfel că întreaga echipă s-a mobilizat pentru a ne respecta acest angajament, urgentând constatarea și instrumentarea dosarelor, pentru a-i ajuta pe fermieri să înființeze la timp noile culturi pentru anul agricol 2016 – 2017”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurări.

În lunile august și septembrie, Groupama Asigurări a realizat un sondaj de satisfacție în rândul clienților fermieri din portofoliu, marea lor majoritate declarandu-se mulțumiți de parteneriatul cu compania și niciunul nemulțumit de procesul de constatare a daunelor. Atenția acordată de Groupama Asigurări clienților săi se reflectă de altfel și în numărul de reclamații înregistrat la ASF, compania fiind pentru al patrulea an la rând asigurătorul cu cel mai mic număr de reclamații din top 5 asigurători din România.

Ajungând la aproximativ 1 milion de hectare ca suprafață de culturi agricole asigurate în anul agricol 2015 – 2016, Groupama Asigurări are un portofoliu de peste 3.100 de clienți fermieri, și pune la dispoziția acestora o echipă specializată formată din 20 de inspectori de daune și 6 agro manageri locali.

Groupama își are originile în mutualism, fiind creată de fermierii francezi la începutul secolului XIX și este încă de atunci lider al acestui segment în Franța, cu o tradiție de peste 100 de ani în domeniul agricol.

 Despre Groupama Asigurări:

Groupama Asigurări este unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1,1 milion de clienţi individuali şi 67.000 de companii.

Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, cu 34.500 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama Asigurări îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii  simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când evenimente neprevăzute apar. Mai multe informatii pe www.groupama.ro.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here