Echipa EFdeN, organizează în perioada 21 – 27 Noiembrie a doua ediție a Săptămânii Sustenabilității, ce are loc la EFdeN 4C – Primul Centru de Cercetare al Condițiilor de Confort din România. Evenimentul își propune să devină o tradiție unde se pot identifica probleme și propune soluţii la provocările actuale, prin discuții cu specialiști din domeniu, reprezentanți ai mediului privat, din administrație și ONG-uri.

Săptămâna Sustenabilității EFdeN, a început cu prima Zi dedicată Inovației! Am vorbit despre acest sector la nivel de implementare, exemple, probleme întâlnite și ce ne propunem pentru viitor! Celelalte subiecte ale săptămânii sunt Sustenabilitatea, Orașele Inteligente, Energia și Educația, dezbătute în cadru informal, deorece când vorbim despre sustenabilitate nu ar trebui să existe concurenţă!” a declarat Claudiu Butacu, Președintele Asociației Solar Decatlon București

De asemenea, în fiecare zi au loc workshop-uri tematice dedicate studenților, de realitate augmentată, reciclare creativă, eficietizarea clădirior și eficientizare enrgetică.

Sâmbătă 26 Noiembrie, începând cu ora 11:00, este Ziua EFdeN, zi în care publicul larg este invitat să cunoască echipa, realizările ei şi viitoarele obiective. Programul cuprinde: vizitarea prototipului de casă solară, copacul fotovoltaic din Campus HUB si staţia de încărcare cu panouri fotovoltaice pentru maşini electrice, ateliere interactive şi muzică live. Duminică este Ziua Responsabilităţii, dedicată copiilor şi elevilor care vor putea afla mai multe despre ce înseamnă sustenabilitatea.

Evenimentul are loc în Bd. Pache Protopopescu nr. 66, în curtea Facultaţii de Inginerie a Instalaţiilor.

*** Despre EFdeN

EFdeN este o echipă formată integral din studenți de la arhitectură, inginerie, comunicare și management care a reprezentat România în finala competiției Solar Decathlon Europe din 2014 în Franța alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente. În prezent, locuința EFdeN este Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România ce poate fi vizitat la adresa Bd. Pache Protopopescu, nr 66. Studenții au numeroase planuri de viitor printre care și participarea la următoarea ediție a  competiției Solar Decathlon Middle East 2018 ce va avea loc în Dubai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here