BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone s-a lansat azi la First Tech Challenge Hub din cadrul Universității Politehnice București. Competiția aduce conceptul First Tech Challenge în România.

La First Tech Challenge Hub a avut loc prezentarea programului care își propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv. Concurenții vor trebui să proiecteze, construiască, programeze și opereze roboți care vor participa, în finala competiției, la un joc complex în echipe, pe o suprafața plană delimitată. Îndrumați de mentori și antrenori, elevii vor fi încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, în timp ce învață importanța muncii în echipă și a inovației.

Echipele de liceu înscrise în  BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone vor construi câte un robot care se va încadra în tema globală stabilită de FIRST international. Anul acesta, tema este #velocityvortex. Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii vor trebui să își promoveze echipa și să câștige notorietate în comunitățile lor. Regulametul complet al competiției este disponibil aici.

„Trăim într-o societate în care tehnologia este omniprezentă și a reușit să schimbe obiceiurile sociale, în care tânăra generație e mai obișnuită cu tastatura decât cu scrisul de mână și în care noi, companiile, căutam să angajăm oameni pentru joburi care acum 10 ani nu existau. First Tech Challenge, o competiție a secolului 21, pe care o cunoaștem deja de ceva vreme pentru că i-am sprijinit pe cei de la AutoVortex să participe la câteva dintre competiții, este o șansa pentru ca elevii de liceu din Romania să deschidă mai devreme o ușă către viitor – nu doar al societății, ci și al lor personal, având mai multe șanse să-și imagineze de pe acum un traseu în educația și apoi în viața lor. Educația este unul dintre marile obiective ale politicii de responsabilitate socială a BRD, iar First Tech Challenge și laboratorul de robotică din Politehnica bucureșteană sunt printre primii pași dintr-un proiect solid, pe care intenționăm să-l construim pe termen lung”.

Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Societe Generale

Competiția organizată de Asociația Nație Prin Educație și McCANN Bucharest, cu sprijinul BRD România și Vodafone România, va avea un program conturat în jurul a trei momente cheie:

  • Octombrie 2016: conferința de presă de lansare a competiței;
  • Octombrie/noiembrie 2016: organizarea unei întâlniri publice și stabilirea unui grup de lucru;
  • Martie 2017: Concurs Național de Robotică cu premii, pe tema de joc stabilită de asociația non-profit din SUA – FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). În această etapă școlile înscrise vor prezenta robotul pe care l-au creat și vor disputa mai multe probe supuse jurizării.

Echipa câștigătoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi susținută de organizatori pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA din aprilie 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here