Romania ocupa locul 60 privind performanta logistica din cele 166 de state incluse in indicele de performanta logistica al Bancii Mondiale (BM), publicat joi in cadrul raportului bianual „Conexiuni pentru Competitivitate in 2016: Logistica Comertului in Economia Mondiala”, anunta Agerpres.

Pentru al treilea an consecutiv Germania este pe primul loc, urmata de Luxemburg, Suedia si Olanda. Cel mai scazut indice de performanta logistica se inregistreaza in Siria, afectata de razboiul din ultimii ani.

Pentru prima data din 2007, progresele privind performanta logistica au incetinit in statele dezvoltate ale lumii, in timp ce tarile emergente, care au implementat masuri cuprinzatoare, continua sa-si imbunatateasca performantele, se arata in raportul Bancii Mondiale.

Raportul a fost realizat pe baza datelor unui studiu la care au participat peste 1.200 de profesionisti din domeniul logisticii si analizeaza nivelul performantei lantului de furnizare, inclusiv infrastructura, calitatea serviciilor si seriozitatea livrarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here