Impactul votului pentru Brexit continua sa afecteze puternic pietele financiare, lira fiind in declin, continuandu-se vanzarile masive de valuta si ajungand la minimul ultimilor 31 de ani, iar actiunile asiatice in afara de Japonia avand de asemenea o scadere semnificativa, informeaza Mediafax.

Lira sterlina a adaugat inca o pierdere fata de recordul negativ de vineri, avand in vedere ca indicii futures au scazut cu mai bine de 3%, aducand si mai multa incertitudine si agitatie intre cele doua partide politice principale din Marea Britanie, dar impingand de asemenea si Scotia spre independenta.

Lira a scazut cu 2%, la 1,3403, extinzand pierderea de 8,1% de vineri. Euro s-a depreciat 0,8% in raport cu dolarul, dupa ce a scazut cu 2,4% in sesiunea precedenta.

Petrolul a scazut la 47 de dolari barilul, in timp ce cererea pentru activele sigure a crescut puternic in SUA si a propulsat aurul si obligatiunile americane. Actiunile japoneze si-au revenit dupa cea mai slaba zi din ultimii cinci ani, dupa anuntul guvernului ca va lua masuri pentru stabilizarea pietelor.

Victoria taberei pentru Brexit a lovit puternic pietele financiare si a depreciat lira si activele cu randament ridicat cu mai bine de 2.500 de miliarde de dolari, care au fost stersi din piete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here