Romanii ar trebui sa promoveze cu mandrie destinatiile turistice din tara, pentru a atrage cat mai multi turisti straini, a declarat, joi, Costin Borc, vicepremier si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, prezent la conferinta internationala „Managementul integrat al calitatii pentru destinatiile turistice: cheia pentru competitivitate”, anunta Mediafax.

„Ideea de management al destinatiei este o idee destul de noua, pe care inca nu am pus-o in practica, dar vrem sa invatam foarte mult din aceasta conferinta. Este foarte important pentru noi, la 25 de ani de la deschiderea granitelor, sa reincepem sa aducem turisti in Romania”, a spus vicepremierul.

Borc a adaugat ca nu trebuie uitat faptul ca romanii nu au putut calatori in strainatate inainte de 1989, iar, dupa Revolutie, a urmat un val de calatorii in strainatate absolut normal la acea data dupa deschiderea granitelor.

„Acum turistii romani redescopera Romania si este foarte important sa avem incredere in destinatiile noastre, sa mergem sa vizitam, sa laudam ce este bun, sa atragem atentia cand este vorba sa corectam ceva. Dar sa fie foarte clar: daca noi nu suntem mandri de destinatiile noastre, turistii straini nu vor fi niciodata atrasi”, a afirmat Borc.

intrebat care ar fi sectoarele turistice pe care ar trebui sa le promoveze intens Romania, el a enumerat turismul balnear, ecoturismul, turismul rural si cel cultural, alaturi de Delta Dunarii.

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), organizeaza joi Conferinta Internationala „Managementul integrat al calitatii pentru destinatiile turistice: cheia pentru competitivitate”.

Acest eveniment, de o importanta majora pentru turismul national si international, isi propune, prin tematica abordata, sa promoveze si sa dezvolte la nivel international noul trend in domeniul turistic, legat de organizatiile de management al destinatiilor, care presupune o viziune integrata a tuturor elementelor care definesc si contureaza o destinatie turistica. La toate aceste discutii participa peste 100 de oficiali ai industriei turistice internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here