Suedia este cea mai performanta economie din Uniunea Europeana, conform ultimului studiu realizat in Elvetia de IMD World Competitiveness, arata datele transmise Ministerului Economiei de Biroul de Promovare Comerciala Economica (BPCE) din Stockholm.

‘in clasamentul pe 2016, Suedia se situeaza pe locul cinci, dupa Hong Kong, Elvetia, SUA si Singapore, dar este cea mai bine plasata economie din UE. Dupa ce, in 2015, Suedia s-a clasat pe locul 9 in ierarhia celor mai competitive economii, saltul realizat in 2016 confirma soliditatea si credibilitatea mediului de afaceri suedez, avand in vedere ca rezultatele studiului se bazeaza pe evaluarea a 340 de criterii, in dialogul cu peste 5.400 de oameni de afaceri’, mentioneaza sursa citata, transmite Agerpres.

Printre primele 10 tari din top se mai afla doua state membre ale UE, respectiv Danemarca, pe locul 6, si Olanda, pe locul 8, in timp ce economii europene importante se afla mai jos de locul 10, si anume Germania (12) si Marea Britanie (18).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here