Peste doua treimi dintre romani pretind ca inteleg termenii si frazele tehnice in ceea ce priveste tehnologia cand, de fapt, nu inteleg, se arata intr-un studiu realizat de Opinium Research pentru Samsung remis, joi, AGERPRES.

„Utilizatorii romani iubesc tehnologia, 61% dintre ei o utilizeaza mai mult decat o faceau acum doi ani, iar 58% dintre ei sunt incantati s-o foloseasca, insa terminologia ii face deseori sa se simta confuzi si nu le ofera o viziune clara asupra felului in care diferite dispozitive si servicii ar trebui sa ii ajute. intrebati cat de bine cunosc noii termeni din tehnologie, 67% dintre romani au declarat ca pretind ca inteleg termenii sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu le cunosc. Termenii pe care romanii pretind cel mai des ca ii inteleg sunt Cloud (28%), Emoji (27%) si Streaming (25%)”, se arata in document.

Studiul arata ca, de cele mai multe ori, romanii pretind ca stiu terminologia pentru a nu parea ridicoli sau ignoranti in fata colegilor (29%). Totusi, una dintre urmarile neintelegerii terminologiei tehnice are ca rezultat neputinta utilizatorilor de a beneficia de un serviciu sau de un dispozitiv la potential maxim. Prin urmare, peste o treime (35%) dintre utilizatorii romani au declarat ca neintelegerea termenilor duce la nefolosirea dispozitivului la intregul potential.

‘Cresterea interesului pentru dispozitivele smart in randul utilizatorilor romani este vizibila, tehnologia oferind in zilele noastre noi oportunitati de comunicare, interactiune si dezvoltare. In Romania, smartphone-urile sunt folosite zilnic de catre cei mai multi utilizatori, dar cele mai noi inovatii, precum Internet of Things sau Cloud, inca produc confuzii in randul acestora’, a declarat Monika Törökné Nagy, South East Europe marketing director, Samsung Electronics.

Potrivit studiului, romanii, la fel ca si europenii, sunt entuziasmati de tehnologiile noi.

‘Cei mai multi dintre ei (92,5%) au declarat ca sunt entuziasmati de performantele dispozitivelor pe care planuiesc sa le cumpere si mai mult de jumatate dintre ei (58%) de tehnologiile pe care le folosesc in prezent si de felul in care ele au evoluat de-a lungul ultimului deceniu. Mai mult, doar 16% dintre ei simt ca nu pot tine pasul cu tehnologia, in timp ce 49% au fost de acord ca progresul tehnologic este inevitabil. Tehnologia este cu siguranta mult mai integrata in viata utilizatorilor romani si in activitatile lor zilnice, comparativ cu cativa ani in urma. 61% dintre utilizatori au declarat ca folosesc tehnologia mult mai des decat obisnuiau sa o faca in urma cu doi ani, iar 21% au declarat ca se bazeaza pe tehnologie si s-ar simti pierduti fara ea’, mentioneaza sursa citata.

Studiul s-a concentrat si pe aplicatiile pe care romanii le considera cele mai utile. Astfel, aplicatiile de navigatie si harti sunt cele pe care 26% le considera ca au un impact semnificativ in simplificarea vietii lor. Acestea au fost urmate de aplicatiile de tip calculator (22%) si aplicatiile pentru camere foto (13%).

Studiul a fost desfasurat in mediul online de catre Opinium Research in perioada 16 martie – 1 aprilie 2016, prin intermediul a 10.138 de respondenti cu varste peste 18 ani, in Marea Britanie, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Italia, Portugalia, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, Romania, Suedia, Elvetia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here