Preturile locuintelor din Marea Britanie sunt pe cale sa scada pentru prima oara din 2012, in conditiile in care incertitudinea dinaintea votului pentru Brexit si o noua taxa pe proprietati au lovit puternic piata imobiliara, scrie Bloomberg.

Preturile locuintelor din Londra deja incepusera sa scada, insa la nivel general in cadrul Marii Britanii se observa o usoara tendinta de crestere. Totusi, tot mai multi analisti estimeaza ca preturile vor scadea in conditiile in care votul pentru iesirea Marii Britanii din UE, de pe 23 iunie, se apropie rapid, anunta Mediafax.

Cererea pentru locuinte a scazut in cel mai rapid ritm din 2008. Numarul de locuinte vandute a scazut pentru a doua luna consecutiv, iar pe termen lung se estimeaza ca inchirierile vor creste cu 4,7% anual, pentru urmatorii cinci ani.

Incertitudinea legata de referendum afecteaza si investitiile si piata muncii din Marea Britanie. Banca Angliei si mai multe institutii si personalitati, inclusiv premierul David Cameron si ministrul de finante George Osborne, au avertizat de efectele negative pe care Brexitul le-ar putea avea asupra Marii Britanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here