O analiza a agentiei de turism online Vola.ro releva faptul ca obiceiurile de consum ale romanilor pentru calatoriile de Pasti de anul acesta s-au schimbat comparativ cu anii anteriori.

Astfel, pentru calatoriile din perioada acestei sarbatori s-au vandut cu 500% mai multe bilete de avion cu plecare din afara tarii spre Romania decat intr-o perioada obisnuita a anului, informeaza Mediafax.

„Spre deosebire de alti ani in care mini-vacanta de Pasti ii purta pe romani in diferite destinatii din Europa pentru city break-uri sau vacante, in 2016 miscarea semnificativa inregistrata de Vola.ro a fost a romanilor din strainatate care vin acasa de sarbatori cu avionul. Asa cum era de asteptat, cele mai multe plecari sunt din tari in care lucreaza si exista comunitati mari de romani, precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite si Canada, dintre variantele intercontinentale”, se spune in analiza.

Din analiza Vola.ro a reiesit ca, pentru perioada Pastelui, pretul mediu al unui bilet din afara tarii catre Romania este cu 18% mai mare decat pretul unui bilet din Romania spre strainatate.

Astfel, romanii din diaspora au platit in medie 275 euro pe biletul de avion care ii aduce in tara, in timp ce romanii care au dorit sa plece in strainatate de sarbatori au platit in medie 230 euro pe biletul de avion.

„Cele mai multe rezervari au fost facute din timp, inca din primele luni ale anului, insa au existat si multe cereri last-minute, facute de cei care s-au hotarat in ultima clipa sa calatoreasca in aceasta perioada. Din fericire, in continuare mai exista destinatii spre care romanii pot gasi preturi accesibile daca se decid acum sa petreaca Pastele in afara tarii. Spre exemplu, un zbor Bucuresti-Roma in perioada 30 aprilie – 2 mai incepe de la 112 euro sau chiar de la 80 EUR daca se alege varianta 30 aprilie – 3 mai, iar un zbor Bucuresti-Londra cu plecare sambata, pe 30 aprilie si retur marti sau miercuri costa 112 euro dus-intors”, a declarat Manuela Melinescu, marketing manager al Vola.ro.

Dintre romanii care au ales sa petreaca sarbatorile de Paste in stainatate, cei mai multi au preferat city break-urile in defavoarea vacantelor mai lungi. Potrivit agentiei, s-a optat pentru plecari de maximum 4 zile, in diferite intervale in jurul zilei de duminica.

in ceea ce priveste destinatiile, in top se regasesc orase ca Roma, Milano, Londra, Barcelona, Madrid sau Paris. Pretul mediu pentru un city break in perioada Pastelui a fost de 490 euro, in crestere usoara fata de anul trecut, cand a fost de 470 euro.

Conform datelor Vola.ro, la deplasarile in perioada Pastelui se observa o crestere a cererii la rezervarile de bilete de avion pentru o singura persoana, acestea fiind facute de romanii care pleaca in strainatate sau se intorc in Romania pentru a-si vizita familia.

Cat despre vacante, de Paste romanii au preferat sa calatoreasca in grupuri de pana la 4 persoane, fie cu familia si copiii, fie cu prietenii. Acestea au costat in medie 650 euro de persoana, pret care a inclus biletul de avion si cazarea pentru cel putin 7 nopti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here