Vanzarile mondiale de smartphone-uri vor inregistra in acest an o crestere mai mica de 10%, pentru prima data in istorie, potrivit estimarilor companiei de cercetare Gartner Inc., publicate joi, informeaza Reuters.

Conform sursei citate, vanzarile de smartphones vor creste cu doar 7% in acest an pana la 1,5 miliarde unitati, afectate de stagnarea vanzarilor pe pietele cruciale din China si America de Nord, anunta Agerpres.

In ceea ce priveste piata totala de telefoane mobile, Gartner estimeaza ca aceasta va ajunge la 1,9 miliarde unitati in 2016.

In timp ce situatia nu pare a fi una buna pentru smartphone-uri, in cazul PC-urilor lucrurile par a evolua in sens opus. „in 2016, piata de PC-uri va traversa ultimul an de declin inainte de a reveni pe crestere in 2017”, sustine Atwal. Concret, Gartner estimeaza ca in 2016 vor fi livrate un numar total de 284 milioane PC-uri, in scadere cu 1,5% comparativ cu 2015, dar vor reveni pe crestere in 2017. La randul sau, o alta firma de cercetare de piata, IDC a estimat si ea ca piata de PC-uri va inregistra un declin de 5,4% in 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here