Aflat la a treia editie, programul de pregatire profesionala al retailerului este destinat tinerilor absolventi de facultate cu profil economic, umanist sau tehnic.

Timp de un an, cei admisi vor beneficia de formare in cadrul departamentelor si ale centrelor Lidl, inclusiv in magazine, si de un pachet salarial atractiv.

La editia anterioara au aplicat peste 1500 de candidati.

Lidl a dat startul inscrierilor la cea de-a treia editie a Campionatului de Management, programul de management trainee al companiei ce pregateste timp de 12 luni tinerii care vor sa isi dezvolte o cariera in domeniul retail. Campionatul se va desfasura din septembrie 2016 pana in octombrie 2017.
La editia anterioara, peste 1500 de candidati au aplicat pentru acest program.

Sunt eligibili absolventii de facultate cu profil economic, umanist sau tehnic, cu un nivel ridicat de cunoastere a limbii engleze, limba germana fiind un plus, absolventi care sunt dispusi sa calatoreasca in tara. Tinerii care isi doresc sa participe la Campionatul de Management pot aplica online, pe cariere.lidl.ro, pana pe 30 aprilie. Procesul de recrutare ulterior presupune o discutie telefonica, o evaluare online si un interviu individual cu reprezentantii Lidl. Selectia finala va fi anuntata in iulie.

Tinerii selectati vor beneficia de formare in cadrul magazinelor, al centrelor logistice si al tuturor departamentelor Lidl, precum si de un pachet salarial atractiv. Pe parcursul intregului program, participantii vor avea parte de un mentor si de o persoana responsabila pentru dezvoltarea lor si vor parcurge training-uri de formare si dezvoltare a competentelor cheie: leadership, comunicare, organizare si planificare.

„Credem in tineri, in daruirea si in ideile lor inovatoare. Tocmai de aceea vrem sa ii sustinem in depasirea greutatilor pe care le intampina legat de gasirea primei slujbe – Romania fiind pe ultimele locuri in ce priveste angajabilitatea absolventilor de facultate – si sa atingem in continuare succesul alaturi de ei. Cautam tineri ambitiosi, motivati si orientati catre clienti, tineri carora sa le asiguram cel mai bun start in cariera si a caror loialitate sa o castigam asigurandu-le cele mai bune beneficii de dezvoltare personala, profesionala si financiare“, a declarat Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

In cadrul Campionatului de Management, tinerii se vor familiariza cu procesele specifice companiei Lidl, desfasurandu-si activitatea in cadrul magazinelor pe o perioada determinata si, ulterior, in cadrul sediilor regionale. Aici, participantii vor avea oportunitatea de a invata despre fluxul de primire, pregatire si expediere a marfii catre magazinele Lidl. Ultima parte a programului se desfasoara la sediul central, unde tinerii beneficiaza de formare si pregatire in cadrul fiecarui departament (Achizitii si Marketing, Financiar, Controlling, Juridic, Resurse Umane, Expansiune, Constructii si Imobiliare), astfel incat la final sa aiba o imagine de ansamblu asupra companiei, precum si cunostintele necesare asupra industriei de retail.
Campionatul de Management se incheie cu o evaluare. in urma acesteia, cei mai buni dintre participanti vor primi o oferta de angajare permanenta la Lidl, adecvata abilitatilor si aptitudinilor lor.

„Campionatul de Management mi-a dat sansa sa ma dezvolt profesional, fiecare etapa fiind o ocazie de a ma confrunta cu noi provocari si de a imi descoperi noi resurse. Acum pot spune ca managementul este sportul in care fac performanta si pentru care ma antrenez zi de zi“, afirma Alexandrina Ignat, participanta la Campionatul de Management, editia 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here