Valoarea taxelor si impozitelor locale platite cu cardul a crescut anul trecut cu 42%, la aproximativ 250 de milioane de lei, in contextul majorarii tranzactiilor online cu 74% si extinderii retelei de acceptare, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

Conform unui comunicat de presa al Visa Europe, contribuabilii au realizat, anul trecut, aproape 750.000 de plati cu cardul pentru a-si achita obligatiile fiscale, in crestere cu 49% fata de 2014, informeaza Agerpres.

‘Romanii si-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-si achita taxele si impozitele datorate statului, iar cresterea spectaculoasa este in mediul online, unde numarul tranzactiilor s-a dublat. in aceste conditii, ne bucura sa vedem ca autoritatile s-au angajat sa sustina platile cu cardul si dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici ma refer la strategia MCSI si MFP pentru 2016. Aceste initiative vin in sprijinul eforturilor derulate in Romania de Visa si bancile membre inca din 2009, inclusiv prin campanii de informare si educare, precum cea de plata a taxelor si impozitelor cu cardul care, in acest an, va incepe din februarie’, a declarat Catalin Cretu, directorul regional pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, deruleaza, in perioada 1 februarie – 31 martie 2016, cea de-a saptea editie a campaniei anuale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul, sub sloganul ‘Plateste impozitul local cu orice card Visa si poti trai fara griji 10 ani de zile’.

‘Toti posesorii de carduri Visa, persoane fizice sau juridice, care isi achita in perioada campaniei taxele si impozitele locale cu orice card Visa, vor participa in mod automat la tragerile la sorti pentru castigarea unuia dintre cele 60 de premii zilnice sau a marelui premiu in valoare de 60.000 de lei’, se mentioneaza in comunicat.

Taxele si impozitele locale pot fi platite cu cardul la POS-urile instalate in sediile administratiilor locale si oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, online pe www.ghiseul.ro si pe platformele puse la dispozitie de unele administratii locale, precum si la infochioscurile instalate la sediile administratiei locale, in supermarketuri si mall-uri.

La finalul anului trecut, 210 primarii din intreaga tara acceptau plata taxelor si impozitelor locale cu cardul la POS si/sau online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here