Prima cladire din noul ansamblu de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania, a fost inchiriata integral. Spatiile de birouri au fost ocupate in totalitate de compania americana Oracle.

Zona dedicata food-retail-ului a fost de asemenea inchiriata 100%, cel mai recent chirias fiind compania de event catering Flavours, cu brandul Stradale. Flavours este unul dintre jucatorii importanti in domeniul cateringului de eveniment si al operarii de restaurante. in Oregon Park, Flavours va deschide cel de-al patrulea restaurant Stradale.

Printre cei care au inchiriat spatii in zona de retail se numara si Lagardere Travel Retail, operatorul conceptului „1 Minute”. Prezent in principalele centre de afaceri medii si mari din Bucuresti, „1 Minute” este un brand international de fresh snacking & convenience.

Din punct de vedere tehnic, 95% din structura cladirii A este finalizata, lucrarile la interior si fatada progresand in paralel. Cladirea are un regim de inaltime de doua subsoluri, parter si 6 etaje si dispune de o suprafata inchiriabila de 20.104 m2. Termenul de finalizare este iunie 2016. in paralel, dezvoltarea Cladirii B continua conform planificarii, spatiul inchiriabil fiind de 24.619 m2. Lucrarile la Cladirea C vor incepe in cursul acestui an. Cele trei constructii din complexul Oregon Park vor ocupa o suprafata de 69.342 de m2.

„Cu fiecare proiect pe care l-a dezvoltat in Romania, Portland Trust a stabilit noi standarde de calitate in domeniul cladirilor de birouri din Romania, aducand cele mai noi si mai performante tehnologii in construcţia de cladiri de birouri verzi de clasa A. Un exemplu de o astfel de tehnologie este sistemul cu pompe de caldura geotermala, care ofera unul dintre cele mai ridicate grade de eficienţa energetica cunoscute in lume. Oregon Park insumeaza toate specificaţiile si tehnologiile care si-au dovedit eficienta in proiectele anterioare. Astfel, chiriasii vor beneficia de un mediu de lucru mai confortabil, dar si de reduceri semnificative, de pana la 40%, ale costurilor finale platite pentru energia consumata pentru incalzire si racire.”, explica Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Cladirile Oregon Park vor fi certificate BREEAM, cu calificativul „EXCELLENT”, aceeasi certificare pe care a obtinut-o si Floreasca Park, proiectul anterior al Portland Trust. Floreasca Park, un complex de birouri „verzi” de prima clasa, este distins cu numeroase premii internationale. Cea mai recenta distinctie – premiul „Office Investment Transaction of the Year” – a fost castigata in luna decembrie a anului trecut, in cadrul galei CIJ Awards 2015.

Oregon Park este al saselea proiect de birouri dezvoltat de Portland Trust in Romania, dupa Opera Center I si II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A si Floreasca Park. Cu cei aproximativ 70.000 mp de spatii noi de birouri, Oregon Park reprezinta 21% din totalul de 330.000 mp construiti si inchiriati de Portland Trust la noi in tara, incepand cu anul 1999.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here