Axpo, una dintre cele mai importante companii globale din domeniul energiei, a conectat cu succes la retea primul grup din hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Limmern din Alpii Glarus, Elvetia. Acest lucru va spori capacitatea de productie a centralelor electrice Linth-Limmern, de la nivelul actual de 480 MW, la 1.480 MW si reprezinta o etapa esentiala pentru proiectul „Linthal 2015”.

Dupa aproximativ zece ani de planificare si constructie, proiectul din Alpii Glarus, in valoare de 2,1 miliarde de franci elvetieni, evolueaza conform programului. Primul grup din cele patru ale proiectului Linthal a fost conectat cu succes la retea. Axpo isi reconfirma, astfel, reputatia de pionier in domeniul hidroenergiei, cu o experienta de peste 100 de ani.

„Aceasta realizare internationala majora vine ca un rezultat al multor ani de munca si dedicare a echipei Axpo si ilustreaza experienta noastra aprofundata in toate sectoarele energetice, la cele mai inalte standarde”, a declarat Catalin Iordache, Director General al Axpo Romania. „Orientarea permanenta catre piata, competenta, profesionalismul si inovarea constanta continua sa defineasca Axpo la nivel local si international.”

Capacitatea totala de pompare si cea a turbinelor hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Limmern se situeaza la 1.000 MW fiecare. Proiectul „Linthal 2015” al Axpo, in prezent cel mai mare proiect de constructie din sectorul energetic elvetian, evolueaza conform programului. Aceste centrale extrem de flexibile vor contribui in mod semnificativ la stabilitatea retelei – si, astfel, la siguranta furnizarii – atat in Elvetia, cat si in Europa.

Puteti accesa mai multe detalii despre proiectul „Linthal 2015” aici: http://www.axpo.com/axpo/ch/en/about-us/production-facilities/hydro-energy/linthal.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here