Compania functioneaza pe piata din Romania din primavara acestui an si are in total peste 100.000 de clienti in peste 30 de tari din intreaga lume

Compania britanicaTransferGo a primit 2,5 milioane de dolari intr-o runda de finantare condusa de business angel-ii Mark Ransford, fost investitor la Apax Partners, Voria Fattahi, fost investitor la Kinnevik, Clive Kahn, fost CEO Travelex si Richard Tudor, fost partener la Exponent. Fondul de investitii Practica Capital a participat si el la aceasta runda. Este cea mai mare investitie de tip SEED din industria de transfer de bani. (Investitia de tip SEED este menita sa ajute o companie sa creasca mai repede decat ar fi putut-o face bazandu-se pe veniturile proprii.)

Serviciu de transfer de bani online al TransferGo, mai rapid, mai ieftin si mai convenabil decat companiile traditionale sau bancile, are sediul in Canary Wharf, Londra, Marea Britanie, in cadrul celui mai mare accelerator de startup-uri din domeniul tehnologiei si finantelor, Level39. TransferGo a crescut in mod semnificativ de la lansarea sa in 2013 si are in prezent peste 100.000 de clienti, o rata de crestere de 20% pe luna si a intermediat pana acum transferuri in valoare de peste 100 de milioane de lire sterline.

TransferGo a aparut ca urmare a frustrarii simtite de co-fondatorul Daumantas Dvilinskas in momentul in care a avut de-a face cu transferurile de bani cash si cu bancile, acestea practicand servicii cu tarife mari si cu o durata de pana la 5-7 zile intre trimiterea banilor si ajungerea lor in contul destinatarului.

Modelul de afaceri al TransferGo e construit pentru a oferi servicii rapide, apropiate de transferurile in timp real, fara comisioane ascunse si cu suma garantata la destinatie fara depozite suplimentare. Compania s-a extins in tari ca Australia, Israel, Africa de Sud si Canada, in prezent intermediind transferuri in 39 de tari, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, Spania, Polonia, Austria, Romania, Cipru, Elvetia, Estonia, Lituania si SUA. Pe piata din Romania TransferGo functioneaza din primavara acestui an.

„Suntem foarte incantati sa finalizam o runda de finantare de o asemenea dimensiune, care nu numai ca ne pune mai presus de toate celelalte companii de transfer de bani aflate in acest stadiu, dar si demonstreaza ca serviciile de transfer de bani online nu au scopul de a afecta bancile, ci trebuie sa functioneze in parteneriat strans cu ele”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO al TransferGo. Acesta a completat: „Am luat decizia strategica de a colabora cu mai mult de 30 dintre cele mai respectate si inovatoare banci din lume, folosind infrastructura lor locala de conturi pentru a oferi un serviciu de neegalat ca pret, viteza si, cel mai important, de siguranta. Datorita investitiilor in audit si conformitate, am reusit sa construim unul dintre cele mai sigure sisteme de transfer de bani online, care la randul sau asigura un risc mininm pentru partenerii nostri bancari.”

La randul sau, Eric Van der Kleij, directorul Level39, a precizat: „Cresterea exponentiala a TransferGo este o poveste de succes pentru Level39 si suntem incantati ca am putut sa ii sprijinim in fiecare etapa a calatoriei. Cei de la TransferGo au fost intotdeauna foarte implicati in comunitatea noastra, luand parte la sesiuni de mentorat Level39, evenimente, ateliere de lucru, precum si in reteaua noastra de investitori. Primirea acestei investitii marcheaza intrarea intr-o noua etapa a serviciilor financiare – una care se bazeaza pe sprijinul solid al bancilor.”

„TransferGo ofera un serviciu esential pentru migrantii care au nevoie sa trimita bani acasa. Acestia sunt oamenii care isi permit cel mai putin sa plateasca taxele ridicate percepute de catre furnizorii existenti”, a completat si Mark Ransford, fost investitor la Apax Partners.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here