Board-ul Yahoo va discuta posibilitatea vanzarii diviziei de Internet, in cadrul unor discutii ample despre viitorul companiei si al directorului general Marissa Mayer, care vor avea loc in aceasta saptamana, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters.

Wall Street Journal a relatat marti seara despre o posibila vanzare a diviziei de Internet a Yahoo, anunta Mediafax.

Persoane apropiate situatiei au declarat publicatiei ca board-ul va mai discuta, in timpul intalnirilor care vor avea loc de miercuri pana vineri, daca sa continue planul de separare a unei participatii in valoare de peste 30 de miliarde de dolari la Alibaba Holding Group.

Compania ar putea pune in practica ambele optiuni, potrivit WSJ.

Potrivit analistilor, principala divizie a Yahoo, care include servicii populare ca Yahoo Mail si site-urile de stiri si sport, ar putea atrage interesul unor fonduri de investitii, companii de media si telecomunicatii sau firme precum Softbank Group.

Reprezentantii Yahoo au refuzat sa comenteze.

Mayer, care a venit la Yahoo dupa o lunga perioada la conducerea Google, este supusa unor presiuni tot mai mari legate de performantele companiei.

Venirea lui Mayer la Yahoo a alimentat asteptarile de redresare rapida a Yahoo, care nu a reusit sa creasca veniturile din publicitate pentru a concura cu liderii de piata Google si Facebook.

Sperantele unei redresari rapide nu s-au concretizat, dupa ce un plan de atragere a publicitatii prin serviciile mobile, video si media sociala, strategie introdusa de Mayer in 2014 sub numele Mavens, nu a reusit sa creasca veniturile Yahoo. in acelasi timp, publicitatea prin serviciile de cautare pe PC-uri a continuat sa scada.

Totodata, preluarea site-ului Tumblr in 2013, pentru 1,1 miliarde de dolari, este criticata de actionari, care sustin ca Mayer a dat prea multi bani pentru un produs neprofitabil. Preluarea a crescut baza de utilizatori a Yahoo cu circa 1 miliard de dolari, dar nu a adus si publicitate.

in septembrie, planurile Yahoo de separare a participatiei la Alibaba a intrat intr-un impas, dupa ce fiscul american (IRS) a refuzat cererea companiei ca tranzactia sa fie scutita de taxe.

Yahoo a anuntat ca va continua separarea in pofida anuntului IRS, dar nu a facut inca acest lucru.

In noiembrie, actionarul Starboard Value a cerut Yahoo sa renunte la separarea participatiei la Alibaba si sa vanda in schimb serviciul de cautare.

in timpul mandatului de 13 ani la Google, Mayer a condus Google Earth, Gmail si Google News si a contribuit la crearea paginii de cautare a companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here