Depozitarul Central informeaza ca Libra Internet Bank a devenit agent de plata pentru institutie, prin intermediul acestuia urmand sa fie efectuate plati de dividende sau alte sume de bani, pentru emitentii de instrumente financiare care vor desemna respectiva institutie de credit drept agent de plata propriu.

incepand cu anul 2015, ca urmare a modificarii cadrului de reglementare aplicabil, emitentii distribuie dividendele si orice alte sume cuvenite detinatorilor de valori mobiliare prin intermediul Depozitarului Central si al participantilor la sistemul de compensare decontare si registru.

“Parteneriatul cu Libra Internet Bank face parte din proiectul Depozitarului Central de a extinde numarul agentilor de plata prin care se pot efectua plati de dividende sau alte sume de bani. Acest demers are ca scop final oferirea unei game variate de optiuni si se inscrie in preocuparile permanente ale echipei Depozitarului Central de a oferi tuturor clientilor servicii profesioniste, care sa vina in intampinarea cerintelor pietei”, a declarat doamna Silvia Buicanescu, Director General al Depozitarului Central.

“Suntem convinsi ca acest parteneriat reprezinta o colaborare de lunga durata cu Depozitarul Central, pe care il consideram un partener de incredere de multi ani. Noul parteneriat confirma faptul ca ne dorim sa contribuim la dezvoltarea pietei de capital si sa le oferim clientilor nostri servicii de cea mai buna calitate”, a declarat Eugen Goga, Director Libra Internet Bank.

Distribuirea dividendelor prin intermediul Depozitarului Central se efectueaza astfel: pentru actionarii care sunt clienti ai unor intermediari participanti ai Depozitarului Central, plata se face in conturile respectivilor participanti, care, mai departe, inregistreaza sumele cuvenite in numele clientilor proprii; pentru actionarii care nu au cont deschis la un intermediar, plata se face direct in contul bancar indicat anterior de actionar sau in numerar, la oricare din agentiile sau sucursalele agentului de plata desemnat de emitent.

Serviciul de distribuire a dividendelor prin intermediul Depozitarului Central se adreseaza atat emitentilor listati pe pietele reglementate, celor tranzactionati pe sistemele alternative de tranzactionare, cat si societatilor care nu mai sunt prezente pe piata de capital, dar care sunt preocupate de asigurarea unui tratament corect si egal al actionarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here