Lansate recent pe piata din Romania, noile modele HR-V si Jazz au fost testate de organizatia independenta EuroNCAP, reusind un calificativ maxim de 5 stele.

Rezultatele excelente realizate de noile modele Honda confirma atentia acordata capitolului siguranta indiferent ca vorbim despre componenta pasiva sau activa. Testate intern inainte de lansarea oficiala pe piata din Europa, noile modele au confirmat tehnologiile avansate folosite de Honda pentru a oferi pasagerilor cel mai inalt nivel de siguranta.

Noul Jazz a reusit o performanta importanta fiind doar al doilea model din segmentul B care a reusit calificativul maxim de 5 stele dupa noua schema de testare implementata de EuroNCAP pentru anul 2015.

Ambele modele Honda beneficiaza in standard de sistemul CTBA (City Brake Active) ce se bazeaza pe o camera video pentru a scana zona din fata masinii si a detecta posibilitatea unei coliziuni cu masina din fata. Atunci cand algoritmul sistemului CTBA considera ca exista un risc de coliziune sunt emise avertizari vizuale si acustice. in cazul in care soferul nu reactioneaza la aceste avertizari sistemul franeaza automat masina. Acest sistem este destinat mediului urban si functioneaza pana la viteza maxima de 30 km/h.

Lista de echipamente de siguranta oferite standard pentru noile Jazz si HR-V include airbaguri frontale, laterale si tip cortina, centuri cu pretensionare pentru toti pasagerii si tetiere active pentru pasagerii din fata.

Pe langa dotarile enumerate mai sus, echiparile Elegance (HR-V) si Confort (Jazz) ofera standard pachetul de asistenta ADAS ce include sistemele Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, High Beam Support System si Lane Departure Warning.

Sistemul Intelligent Speed Limiter (premiera pentru gama Honda) coreleaza functiile unui limitator de viteza clasic cu informatiile primite de la sistemul Traffic Sign Recognition (ce detecteaza si afiseaza limitele de viteze pe ecranul digital din zona cadranelor de bord). Rezultatul final este un limitator de viteza inteligent care seteaza pragul superior de viteza conform cu indicatoarele detectate de sistemul Traffic Sign Recognition pentru a minimiza sansele de depasire a vitezelor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here