Grupul GEFCO, un jucator global in logistica industriala si lider european in domeniul logisticii auto, a semnat un acord cu fondul de capital privat, Nimbus, pentru achizitia companiei olandeze IJS Global, specializata in operatiuni de transport aerian si maritim.

Natura complementara a activitatilor de business ale GEFCO si IJS Global – in ceea ce priveste expertiza, reteaua geografica si portofoliul de clienti – va aduce un plus valoare tuturor partilor implicate: clienti, parteneri, furnizori si angajati.

Aceasta achizitie este in linie cu strategia de dezvoltare a GEFCO si IJS Global, pozitionand noua entitate drept un partener preferat in randul producatorilor internationali, aflati in permanenta cautare de noi solutii competitive. Aceasta achizitie va avea ca rezultat o gama sporita de servicii logistice globale, dedicate optimizarii lanturilor complexe de aprovizionare.

Fondata in 2004, IJS Global este o companie specializata in servicii de transport aerian si maritim, cu sediul central in Amsterdam, Olanda. in prezent compania are aproximativ 500 de angajati si a realizat o cifra de afaceri de 160 milioane € in 2014.

Compania ofera clientilor sai o acoperire la nivel global, datorita prezentei sale operationale in 16 tari, cu centre de expertiza in Regatul Unit al Marii Britanii, Țarile de Jos, Australia, China si Asia de Sud- Est, precum si in Statele Unite ale Americii.

IJS Global este recunoscuta in randul clientilor pentru fiabilitatea serviciilor oferite si calitatea relatiilor comerciale. Compania isi desfasoara activitatea in numeroase sectoare precum: industria farmaceutica, actiuni umanitare, produse high-tech, petrol si gaze, industria aerospatiala si moda.

Retele cu expertiza complementara
Reteaua operatiunilor IJS Global vine in completarea retelei GEFCO, care cuprinde in prezent patruzeci de tari. Aceasta achizitie va permite in mod special Grupului GEFCO sa isi dezvolte prezenta in doua zone principale de transport industrial: China si Asia de Sud-Est pe de o parte, si SUA pe de alta parte. De asemenea, va facilita extinderea retelei europeane a GEFCO, printr-o prezenta sporita in Marea Britanie, Țarile de Jos si Germania, obtinand in acelasi timp un punct de sprijin pe piata australiana. Dincolo de extinderea acoperirii geografice, GEFCO isi va spori si mai mult serviciile de logistica si transport, datorita expertizei detinute de IJS Global pe segmentul expeditiilor intercontinentale aeriene si maritime. Infuzia competentelor celor doua companii va extinde gama de solutii logistice oferite clientilor internationali, variind de la transportul multimodal la depozitare, reprezentare vamala si fiscala, precum si gestionarea coordonarii in mod integrat a lanturilor complexe de aprovizionare. Mai mult, aditia clientilor IJS Global la portofoliul actual al GEFCO, accelereaza diversificarea acestuia fara a pierde din vedere focusul continuu asupra activitatilor logistice de baza.

Aceasta operatiune este, prin urmare, pe deplin aliniata cu strategia de dezvoltare externa a Grupului GEFCO; in plus fata de dezvoltarea la nivel geografic si international, precum si diversificarea intregului sector de business, aceasta strategie urmareste sa creeze premisele unui plan ambitios de crestere pana in 2020, cu scopul consolidarii pozitiei de actor global in domeniul logisticii. „Achizitia IJS Global este in linie cu strategia de crestere pe termen lung a Grupului. Aceasta operatiune va permite GEFCO sa isi sporeasca pozitia de partener preferat al companiilor industriale internationale. Misiunea noastra este sa aducem un plus valoare lanturilor de aprovizionare ale clientilor nostri, oferindu-le astfel timp pentru a obtine o crestere si competitivitate economica mai mare”, spune Luc Nadal, Presedintele Consiliului de Administratie al GEFCO.

Un proiect industrial cu valoare adaugata pentru toate partile implicate

Angajamentul dintre GEFCO si IJS Global va permite clientilor si partenerilor de afaceri un acces facil la principalele fluxuri comerciale de pe piata: schimbul comercial intre Asia de Sud-Est si Statele Unite; tranzactiile in interiorul Asiei de Sud-Est; tranzactiile intre Europa si Asia de Sud-Est. Grupul detine statutul de Operator Economic Autorizat (AEO) in Europa si va fi capabil sa deserveasca peste 150 de tari si mai mult de 350 de destinatii, oferind astfel agentilor strategici si furnizorilor noi oportunitati comerciale.

„Suntem incantati sa ne alaturam grupului GEFCO, un lider global cu valoare adaugata in domeniul logisticii. Complementaritatea retelelor celor doua companii va contribui semnificativ la diversificarea intregii noastre oferte comerciaale in toate pietele-cheie ale lumii. Asteptam cu interes sa imbinam cunostintele si expertiza echipelor noastre, pentru consolidarea si dezvoltarea noastra economica viitoare”, declara Sjoerd Van Loon, CEO al IJS Global. in plus, consolidarea expertizei pe sectorul logistica, impreuna cu dimensiunea globala a Grupului GEFCO, reprezinta o oportunitate pentru schimbul de bune practici si dezvoltarea profesionala a echipelor IJS Global si GEFCO.

Conditii favorabile pentru o implementare operationala integrata de succes.

Caracterul subsidiar al retelelor de business, expertiza si clientii vor facilita fuziunea operationala si comerciala intre IJS Global si GEFCO. intrucat echipele ambelor companii impartasesc aceeasi cultura de excelenta operationala si fiabilitate, vor transforma rapid acest proiect intr-un succes.

Dupa finalizarea acestei achizitii, toate activitatile GEFCO Overseas, de expeditii maritime de marfuri, vor fi administrate de Sjoerd Van Loon, actualul CEO al IJS Global.

„Avem toate atributele necesare pentru a deveni un jucator major pe segmentul Overseas pentru toti clientii nostri internationali. Sunt increzator ca echipele noastre – atat cele ale IJS Global si GEFCO – isi vor demonstra gradul inalt de pregatire si profesionalism, acordand atentia cuvenita intelegerii si satisfacerii nevoilor clientilor nostri „, a incheiat Luc Nadal.

Tranzactia va intra in vigoare imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor obisnuite de reglementare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here