Dell ar putea anunta luni cea mai mare preluare din istoria sectorului tehnologic, dupa ce producatorul privat de PC-uri a convenit preluarea companiei de stocare a datelor EMC pentru peste 53 de miliarde de dolari, potrivit unor persoane apropiate situatiei, citate de Financial Times.

EMC a acceptat o oferta de 33 de dolari pe actiune, care include o componenta de 27 de dolari in numerar pentru actiunile EMC, iar restul sub forma de instrumente financiare evaluate in functie de valoarea VMware, producatorul de software pentru centre de date pe care EMC il controleaza, informeaza Mediafax.

in cadrul acordului, EMC are la dispozitie 60 de zile pentru a cauta o oferta mai buna din partea altor potentiali cumparatori, au precizat sursele.

Prevederea este o masura preventiva pentru a evita o confruntare publica cu compania de investitii Elliott Management, care detine o participatie importanta la EMC.

Daca va fi finalizata, tranzactia ar fi a doua preluare majora efectuata de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, in numai doi ani.

Michael Dell a preluat compania Dell in urma cu doi ani, impreuna cu fondul Silver Lake, pentru 25 de miliarde de dolari, iar producatorul de PC-uri a fost retras de la bursa, pentru a castiga timp pentru restructurare.

Operatiunile EMC de stocare a datelor vor completa portofoliul Dell care include servere, servicii IT si PC-uri, compania incercand sa se pozitioneze mai bine in raport cu companii mai puternice ca IBM si Hewlett-Packard.

Dell negociaza cu mai multe banci asigurarea unei finantari de 40 de miliarde de dolari pentru achizitia EMC, au spus sursele.

O oferta de circa 33 de dolari pe actiune va fi cu 27% mai mare decat cotatia inregistrata de titlurile EMC inainte de aparitia informatiilor referitoare la propunere, saptamana trecuta.

Unii directori ai EMC sunt ingrijorati totusi ca Elliott Management ar putea fi nemultumita de oferta facuta de Dell si fondul de investitii Silver Lake.

Persoane apropiate situatiei au declarat ca EMC nu a fost abordata de alti posibili cumparatori cu oferte alternative, probabilitatea ca acest lucru sa se intample fiind scazuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here