P3,  investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica, incepe constructia speculativa a unei noi cladiri in cadrul parcului P3 Bucharest din Romania. Depozitul de 28.000 m2 este prima cladire dezvoltata de P3 in Romania dupa achizitia parcului logistic P3 Bucharest – cel mai mare din tara – la inceputul acestui an. Constructia a fost demarata la sfarsitul lunii septembrie, spatiul fiind disponibil pentru inchiriere in perioada urmatoare.

Parcul are o locatie strategica, fiind situat la intrarea in Bucuresti, la km 13 de pe autostrada A1, si cuprinde in prezent 215.000 m2 de spatii pentru depozitare ocupate in totalitate. De asemenea, parcul dispune de 40 de hectare de teren si permite dezvoltarea a peste 160.000 m2 de spatii suplimentare cu unitati incepand de la 5.000 m2 si pana la 50.000 m2. Noua cladire, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2016, va fi construita pe un teren de 6 hectare.

Cresterea rapida a pietei de logistica din Romania a avut ca rezultat o cerere extraordinara pentru spatiile de depozitare, fapt care a dus la scaderea ratei de neocupare la doar 5% in zona Bucurestiului”, explica CEO-ul P3, Ian Worboys. „Prin constructia speculativa a acestei cladiri, putem asigura spatii disponibile imediat pentru clientii nostri, precum si solutii Build-To-Suit. Acest proiect demonstreaza increderea in piata din Romania, unde suntem prezenti inca din anul 2010. Ne dorim sa ne dezvoltam si sa investim aici, pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor din portofoliul nostru european care cauta spatii de calitate si servicii de prima clasa. Expertiza europeana a P3, precum si intelegerea pietei din regiunea CEE si in special a pietei din Romania, ne ajuta sa livram acest proiect”, adauga acesta.

Noua cladire va fi una dintre constructiile de noua generatie ale P3, conceputa conform standardelor europene de protectie a mediului, pentru a reduce costurile operationale. Prin urmare, P3 va implementa solutii de reducere a costurilor cu energia si solutii tehnologice de dezvoltare durabila precum iluminatul cu LED, panourile de fatada eficiente energetic, sistemele de reducere a consumului de apa si un sistem complet de management al cladirii.

Peter Bečár, Managing Director P3 pe Europa Centrala si de Est si Managing Director al P3 Romania, declara: „Expansiunea parcului P3 Bucharest ne va permite sa satisfacem cererea de spatii de depozitare sustenabile si de mari dimensiuni pe piata din Romania, care este intr-o continua crestere. Consideram ca aceasta strategie va fi atractiva pentru clientii nostri.“

Laurentiu Duica, Head of Leasing al P3 Romania, adauga: „Am inceput procesul de obtinere a autorizatiilor pentru dezvoltarea de noi cladiri pe terenul existent imediat dupa finalizarea procesului de achizitie a parcului P3 Bucharest. Prin obtinerea acestor aprobari din timp, ne-am asigurat ca putem raspunde rapid cererii de spatii de tip Build-To-Suit si reduce timpul de livrare a unei cladiri noi la doar 5-6 luni. Am lucrat intens sa punem acest proiect pe picioare. Consideram ca va atrage noi clienti in parcul nostru si, nu in ultimul rand, va genera noi locuri de munca in regiune.”

Parcul P3 Bucharest are acces direct si rapid la autostrada A1, care va conecta capitala cu vestul tarii. Parcul se afla in imediata apropiere a soselei de centura a orasului, care permite accesul facil catre cele sase sectoare ale Bucurestiului, catre Aeroportul International Henri Coanda, situat la 22 km distanta, si catre autostrada A2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here