In orasul Ardud/ Satu Mare a fost inaugurata astazi una dintre cele mai moderne si mai mari statii de biogaz din Romania. Investitia de sase milioane de euro a fost realizata de catre compania Austriaca Biogest aceasta avand in partener local . Finantarea a fost asigurata de una din cele mai mari banci din Romania, filiala romaneasca a unei renumite banci austriece.

Agentia economica Guvernamentala a Landului Austria Inferioara in Romania, ecoplus International a sprijinit in permanenta investitiile in energii regenerabile, si a sustinut acest proiect pe tot parcursul constructiei sale.

Statia din Ardud are o capacitate de 1,5MWh, si poate furniza electricitate pentru 4500 de gospodarii.

Caldura obtinuta este folosita actual pentru uscarea cerealelor si pentru o ferma piscicola.

Actionar si partener agricol este una dintre cele mai mari societati agricole din regiune. Societate care gestioneaza 3.000 ha de teren agricol si opereaza cu o capacitate de stocare de 35.000 t respectiv capacitate de uscare de 800 de tone de substanta proaspata / zi.

Instalatia de biogaz se executa in tehnologia Biogest PowerRing , care reprezinta avantaje in ceea ce priveste eficienta energetica si fiabilitatea operationala, precum si datorita designului modular economie de spatiu. Pe langa culturile energetice se folosesc si reziduuri agricole intr-o masura semnificativa, cum ar fi porumbul. Cercetarea in posibilitatile de utilizare a materiilor prime alternative, este un aspect central al activitatilor Biogest care ar trebui sa conduca la reducerea costurilor de substrat si simbioza optima a productiei de alimente si energie. Se intentioneaza si utilizarea plantelor salbatice perene pentru a fi testate in Ardud, astfel incat site-ul sa poata fi o instalatie pilot pentru intreaga regiune.

Datorita conditiilor economice si a resurselor agricole imense Romania este o locatie atractiva pentru investitii in energia regenerabila din biogaz. Prin urmare, aceasta prima instalatie de biogaz Biogest in Romania nu este doar o investitie personala, dar ar trebui sa serveasca, de asemenea, ca un semnal pozitiv pentru o serie de proiecte pentru investitori.

Biogest este un producator european instalatie de biogaz si operator cu sediul in Austria si filiale in Marea Britanie, Italia, Romania, Serbia si Republica Ceha. Ea are deja 120 de proiecte de statii de biogaz realizate, pentru furnizarea de energie electrica si biometan .

Biogazul ca o sursa de energie regenerabila are avantaje tehnologice, de mediu si economice. Energie poate fi produsa 365 de zile pe an, zi si noapte. Astfel, biogazul joaca un rol important in mixul(amestecul) de energie regenerabila din apa, solara si vant . in plus fata de contributia la realizarea obiectivelor de protectie a climei, dependenta de import de energie poate fi redusa. Productia de energie descentralizata, de asemenea, de aprovizionare locala durabila este garantata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here