Economia zonei euro este intr-o forma mai buna decat anul trecut, iar eforturile de reforma ale unor state precum Spania si Irlanda au meritat, a afirmat miercuri cancelarul german Angela Merkel, in camera inferioara a Parlamentului de la Berlin, transmite Reuters.

„Daca ne uitam la zona euro, in ansamblul ei, putem spune ca are rol o redresare economica, situatia este mai buna decat acum un an”, a spus Merkel.

Ea a aratat ca in special tarile care au adoptat reforme profunde, cum sunt Spania si Irlanda, inregistreaza cresteri peste medie.

„Economia spaniola creste la fel de rapid ca inainte de criza. Putem spune ca reformele au meritat”, a adaugat Merkel.

Potrivit datelor publicate marti de Eurostat, economia zonei euro a crescut cu 0,4% in trimestrul al doilea, fata de trimestrul precedent, peste estimarea initiala de 0,3%, sustinuta de exporturi si cheltuielile de consum. Un ritm de crestere similar a fost inregistrat si la nivelul Uniunii Europene.

in primul trimestru, PIB-ul a avansat cu 0,5% atat in zona euro cat si in Uniunea Europeana.

Comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, PIB-ul ajustat la factorii sezonieri a urcat in intervalul aprilie-iunie cu 1,5% in zona euro si cu 1,9% in UE, dupa cresteri de 1,2%, respectiv 1,7% in trimestrul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here