Conducerea Volkswagen a decis prelungirea contractului directorului general Martin Winterkorn pana in 2018, punand capat speculatiilor ca acesta va demisiona pentru a deveni presedintele grupului auto german, relateaza MarketWatch.

La inceputul acestui an, Winterkorn a rezistat unei tentative nereusite a fostului presedinte si patriarh al companiei Ferdinand Piech de inlaturare a sa din functie, informeaza Mediafax.

in urma acestui esec, Piech a demisionat din toate functiile detinute la Volkswagen, dupa ce s-a aflat la conducerea grupului timp de mai multe decenii.

in urma plecarii lui Piech, un reprezentant de rang inalt al sindicatului IG Metall a devenit presedinte interimar al consiliului de supraveghere, fiind insarcinat cu gasirea unui presedinte. in ultimele cateva luni, au existat nenumarate speculatii ca Winterkorn ar putea renunta la conducerea de zi cu zi a grupului, pentru a deveni presedinte.

Reprezentantii VW au refuzat sa comenteze speculatiile.

Volkswagen a anuntat ca membrii consiliului de supraveghere vor prezenta lui Winterkorn un nou contract pe 25 septembrie.

Decizia de a-l pastra pe Winterkorn in functia de director general pana in 2018 permite companiei sa dea timp posibililor succesori ai acestuia sa isi dovedeasca abilitatea de a conduce grupul.

Printre acestia se numara Herbert Diess, fost oficial al BMW care conduce brandul VW, si Andreas Renschler, directorul diviziei de camioane, potrivit analistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here