Preturile petrolului sunt in scadere joi si se apropie de 40 de dolari pe baril, continuând evolutia negativa din ziua precedenta, in urma cresterii peste asteptari a stocurilor din Statele Unite si a temerilor legate de supraoferta din piata, informeaza Mediafax.

Contractele futures pentru petrolul WTI, de referinta pe piata americana, cu livrare in septembrie, sunt in declin cu 0,37%, la 40,52 dolari pe baril, dupa ce miercuri au atins un nou minim al ultimilor sase ani, relateaza MarketWatch.

titeiul Brent, de referinta la bursa din Londra, cu livrare in octombrie, este in escadere cu 0,53%, la 46,82 dolari pe baril.

in timpul sedintei de miercuri, petrolul tranzactionat la bursa americana Nymex a scazut cu 4,3%, la cel mai redus nivel atins dupa 2 martie 2009. Cotatia titeiului Brent a pierdut 3,4%, fiind in declin in patru din ultimele cinci zile.

„Cererea de titei din SUA va scadea la nivel national in septembrie, odata cu intrarea rafinariilor in perioada de intretinere, ceea ce duce la noi acumulari de stocuri”, se arata intr-un raport al BNP Paribas.

Analistii anticipeaza ca preturile petrolului ar putea scadea in continuare, inainte ca producatorii sa inceapa sa pastreze pentru mai târziu o parte din productie.

Investitorii mai sunt ingrijorati de incertitudinile provocate de volatilitatea pietei de capital din China, fluctuatia yuanului si perspectiva economiei mondiale in general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here