Siemens si Bombardier negociaza combinarea diviziilor producatoare de trenuri ale celor doua companii, au declarat miercuri surse apropiate situatiei, citate de MarketWatch.

Discutiile sunt in faza incipienta, fiind posibil sa nu se concretizeze, au precizat persoanele, dintre care doua au precizat ca grupul canadian Bombardier negociaza si cu alti posibili parteneri, anunta Mediafax.

Un analist a spus ca divizia de trenuri a Bombardier ar putea fi evaluata la circa 5 miliarde de dolari.

Bombardier pregateste in paralel listarea la bursa din Frankfurt a unei participatii minoritare la divizia de transporturi, care are sediul la Berlin, pentru intarirea situatiei financiare.

Grupul german Siemens urmeaza sa anunte joi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal, iar analistii intervievati de Wall Street Journal anticipeaza un profit net in scadere cu 23%.

in luna mai, directorul general al Bombardier, Alain Bellemare, a declarat ca analizeaza fie infiintarea unei companii mixte, fie vânzarea partiala a diviziei de trenuri, pe lânga listarea unei participatii minoritare, dar a respins speculatiile ca intreaga divizie este de vânzare.

O alta sursa a spus ca Siemens ar putea fuziona divizia de trenuri cu cea a Bombardier dupa listarea partiala a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here