Telekom Romania anunta competitia Media, sure! But secure. care face parte din initiativa Teachtoday, un program dezvoltat de catre Deutsche Telekom. Profesionisti din invatamant care au dezvoltat proiecte adresate copiilor cu varste intre 9 si 12 ani cu scopul de a promova metode noi de invatare cu ajutorul mediei digitale pot participa in cadrul concursului. Scopul principal al competitiei este de a oferi profesorilor, asistentilor sociali si persoanelor din domeniul educational o platforma cu ajutorul careia acestia pot face schimb de experiente in domeniul educatiei digitale.

Proiectele care iau parte la concurs trebuie sa se incadreze intr-una din cele doua categorii: „invatand cu media digitala” si „Folosirea mediei digitale in mod sigur”. Proiectele pot fi derulate in cadrul unei scoli sau ca parte a unui program extracurricular. Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 15 septembrie 2015. Castigatorii vor fi anuntati in noiembrie 2015.

Competitia are un caracter specific datorat faptului ca toti participantii castiga si vor primi un kit de instrumente privind integrarea mediei digitale in curriculum si invatarea de zi cu zi. Un juriu format din experti din domeniul educatiei digitale, profesori si oameni de stiinta vor selecta cele mai bune proiecte care vor primi urmatoarele premii: doua in valoare de 500 de Euro, doua in valoare de 200 de Euro si doua in valoare de 100 de Euro. in plus, proiectele vor fi prezentate ca modele de buna practica in cadrul Summit-ului pentru copiii din Germania in toamna anului 2015. Jurizarea se va face in baza unor criterii care includ usurinta cu care pot fi implementate proiectele pe termen lung.

Aplicatiile se pot trimite in engleza sau germana folosind formularul de inscriere online. Aplicantii sunt rugati sa descrie obiectivele si rezultatele proiectului si sa exemplifice metodele prin care proiectul poate fi implementat de alti profesori. impreuna cu formularul de participare pot fi trimise materiale aditionale precum poze, video etc.

Proiectele care se inscriu in cadrul competitiei trebuie sa promoveze metode prin care elevii pot invata sa foloseasca media digitala intr-o maniera sigura si sa dezvolte modalitati de invatare durabile. in prezent, profesorii incearca sa incorporeze media digitala in curriculumul scolar si in programele sociale. Acestia dezvolta proiecte pentru a le arata elevilor cum sa foloseasca media digitala in mod corect. Cu toate acestea, proiectele nu sunt foarte vizibile in sistemul de invatamant. Prin intermediul competitiei Media, sure! But secure. aceste proiecte pot deveni vizibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here